burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24 krofnice

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24 krofnice

Sastojci

Za testo:

250 ml vode

125 ml ulja

2 kašike C šećera u prahu

150 g brašna

4 jaja

1 kašičica C praška za pecivo

Za fil:

1 l mleka

4 C pudinga od vanile

150 g šećera

250 g C krem šlaga

1 C vanilin šećer

125 g margarina

Za posipanje:

C šećer u prahu

Princes krofne

Koraci pripreme

Zagrejati vodu, šećer i ulje. Kada voda provri skloniti sa ringle i dodati brašno, dobro promešati i ostaviti da se prohladi.

Kad se malo prohladi dodati C prašak za pecivo i jedno po jedno jaje, mutiti ručno.

Dobijenu glatku smesu sipati u poslastičarski špric i istiskati male krofnica u pleh na pek papir. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Ostaviti da se ohlade pa ih preseći na pola.

Fil:
800 ml mleka staviti sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. U ostatak mleka razmutiti puding i skuvati.

Kada se puding ohladi dodati ga u umućen margarin. Umutiti C šlag.

Filovati krofnice pudingom pa šlagom, odozgo posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Zagrejati vodu, šećer i ulje. Kada voda provri skloniti sa ringle i dodati brašno, dobro promešati i ostaviti da se prohladi.

Kad se malo prohladi dodati C prašak za pecivo i jedno po jedno jaje, mutiti ručno.

Dobijenu glatku smesu sipati u poslastičarski špric i istiskati male krofnica u pleh na pek papir. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Ostaviti da se ohlade pa ih preseći na pola.

Fil:
800 ml mleka staviti sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. U ostatak mleka razmutiti puding i skuvati.

Kada se puding ohladi dodati ga u umućen margarin. Umutiti C šlag.

Filovati krofnice pudingom pa šlagom, odozgo posuti C šećerom u prahu.

Autor

Dragica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept