burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija35 komada

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
35 komada

Sastojci

Za krofne:

6 jaja

2 čaše od 200 ml vode

1 čaša od 200 ml ulja

2 čaše od 200 ml brašna

Za fil:

1,5 l mleka

4 C pudinga vanila ili slatka pavlaka

3 kašike C čvrstina

2 C vanilin šećera

250 g C šećera u prahu

1 margarin

250 g C šlag krema belog

Preliv:

200 g čokolade

4 kašike ulja

5 kašika mleka

Princes krofne

Koraci pripreme

U šerpu stavite 2 čaše vode i 1 čašu ulja da provri. Kada počne da vri dodati 2 čaše brašna, promešati i staviti da se dobro ohladi.

Kada se dobro ohladi dodati 6 jaja, jedno po jedno i dobro umutiti mikserom. Ja sam pravila kao tulumbe i mogu reći da su super.

Špricem napravite tulumbe u plehu gde ste prethodno stavili pek papir.

Peći na 200°C oko 25 minuta dok ne porumene.

Za to vreme spremati fil tako što 1 l mleka stavite u šerpu, dok u preostalom pomešate C puding, C vanilin šećer i C šećer u prahu.

Sve lepo umutite i dodate u hladno mleko, pa sve zajedno kuvate sve vreme mešajući.

Kada skuvate puding u ohlađeno dodati margarin prerađen sa C šećerom u prahu.

Umutite 250 g C šlag krema belog i sve pomešati sa pudingom.

Tulumbre preseći na pola i puniti filom.

Čokoladu otopiti i preliti preko tolumbi.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

U šerpu stavite 2 čaše vode i 1 čašu ulja da provri. Kada počne da vri dodati 2 čaše brašna, promešati i staviti da se dobro ohladi.

Kada se dobro ohladi dodati 6 jaja, jedno po jedno i dobro umutiti mikserom. Ja sam pravila kao tulumbe i mogu reći da su super.

Špricem napravite tulumbe u plehu gde ste prethodno stavili pek papir.

Peći na 200°C oko 25 minuta dok ne porumene.

Za to vreme spremati fil tako što 1 l mleka stavite u šerpu, dok u preostalom pomešate C puding, C vanilin šećer i C šećer u prahu.

Sve lepo umutite i dodate u hladno mleko, pa sve zajedno kuvate sve vreme mešajući.

Kada skuvate puding u ohlađeno dodati margarin prerađen sa C šećerom u prahu.

Umutite 250 g C šlag krema belog i sve pomešati sa pudingom.

Tulumbre preseći na pola i puniti filom.

Čokoladu otopiti i preliti preko tolumbi.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept