0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
35 komada
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
35 komada
6 jaja
2 čaše od 200 ml vode
1 čaša od 200 ml ulja
2 čaše od 200 ml brašna
1,5 l mleka
4 C pudinga vanila ili slatka pavlaka
3 kašike C čvrstina
2 C vanilin šećera
250 g C šećera u prahu
1 margarin
250 g C šlag krema belog
200 g čokolade
4 kašike ulja
5 kašika mleka
U šerpu stavite 2 čaše vode i 1 čašu ulja da provri. Kada počne da vri dodati 2 čaše brašna, promešati i staviti da se dobro ohladi.
Kada se dobro ohladi dodati 6 jaja, jedno po jedno i dobro umutiti mikserom. Ja sam pravila kao tulumbe i mogu reći da su super.
Špricem napravite tulumbe u plehu gde ste prethodno stavili pek papir.
Peći na 200°C oko 25 minuta dok ne porumene.
Za to vreme spremati fil tako što 1 l mleka stavite u šerpu, dok u preostalom pomešate C puding, C vanilin šećer i C šećer u prahu.
Sve lepo umutite i dodate u hladno mleko, pa sve zajedno kuvate sve vreme mešajući.
Kada skuvate puding u ohlađeno dodati margarin prerađen sa C šećerom u prahu.
Umutite 250 g C šlag krema belog i sve pomešati sa pudingom.
Tulumbre preseći na pola i puniti filom.
Čokoladu otopiti i preliti preko tolumbi.
U šerpu stavite 2 čaše vode i 1 čašu ulja da provri. Kada počne da vri dodati 2 čaše brašna, promešati i staviti da se dobro ohladi.
Kada se dobro ohladi dodati 6 jaja, jedno po jedno i dobro umutiti mikserom. Ja sam pravila kao tulumbe i mogu reći da su super.
Špricem napravite tulumbe u plehu gde ste prethodno stavili pek papir.
Peći na 200°C oko 25 minuta dok ne porumene.
Za to vreme spremati fil tako što 1 l mleka stavite u šerpu, dok u preostalom pomešate C puding, C vanilin šećer i C šećer u prahu.
Sve lepo umutite i dodate u hladno mleko, pa sve zajedno kuvate sve vreme mešajući.
Kada skuvate puding u ohlađeno dodati margarin prerađen sa C šećerom u prahu.
Umutite 250 g C šlag krema belog i sve pomešati sa pudingom.
Tulumbre preseći na pola i puniti filom.
Čokoladu otopiti i preliti preko tolumbi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.