0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16
375 ml vode
150 ml ulja
prstohvat soli
1 kašičica šećera
225 g brašna
6 jaja
1 l mleka
5 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
150 g kristal šećera
200 g C šećera u prahu
1 margarin
180 grama C belog krem šlaga
360 ml mleka
U šerpu sipati vodu, ulje, šećer i so. Kada provri dodati smesi brašno. Mešati oko 3 minuta.
U prohlađeno testo dodati jedno po jedno, ukupno 6 jaja. Smesu mešati rukama dok ne postane kompaktna.
U poslastičarsku kesu staviti zvezdasti nastavak i na pek papir formirati krofne tako što u krug sipamo smesu. Peći na 180 C oko pola sata.
Fil:
Mleko skuvati sa šećerom i C vanilin šećerom, pa kad provri dodati C puding razmućen u malo mleka.
Kada se fil ohladi dodati mu 1 margarin i C šećer u prahu. Umutiti C šlag.
Krofne preseći vodoravno, filovati filom, pa šlagom, pokriti ih gornjim delom krofne.
Posuti C šećerom u prahu.
U šerpu sipati vodu, ulje, šećer i so. Kada provri dodati smesi brašno. Mešati oko 3 minuta.
U prohlađeno testo dodati jedno po jedno, ukupno 6 jaja. Smesu mešati rukama dok ne postane kompaktna.
U poslastičarsku kesu staviti zvezdasti nastavak i na pek papir formirati krofne tako što u krug sipamo smesu. Peći na 180 C oko pola sata.
Fil:
Mleko skuvati sa šećerom i C vanilin šećerom, pa kad provri dodati C puding razmućen u malo mleka.
Kada se fil ohladi dodati mu 1 margarin i C šećer u prahu. Umutiti C šlag.
Krofne preseći vodoravno, filovati filom, pa šlagom, pokriti ih gornjim delom krofne.
Posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.