burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

1/2 l vode

150 g ulja

300 g brašna

6 jaja

Fil:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

12 kašika šećera

1 margarin

100 g C šećera u prahu

200 g C šlag krema

300 ml kisele vode

Princes krofne

Koraci pripreme

Staviti pola litra vode da prokuva sa 150 ml ulja. U to dodati 300 g brašna i mešati prvo žicom, pa varjačom da se ne naprave grudvice.

Ostaviti malo da se ohladi, pa dodati jedno po jedno jaje, mešajući rukom.

Vaditi kašičicom na podmazan pleh ili špricem. Poprskati ih malo vodom i staviti da se peku.

Peći ih na 200 C malo više od pola sata, ali nikako ne otvarati rernu, već ih gledati kroz staklo.

Odvojiti jedan deo mleka i umešati puding, a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva. Kada prokuva dodati puding i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodati u ohlađen puding.

C šlag umutiti sa kiselom vodom.

Ispečene i ohlađene krofne preseći nožem na pola.

Svaku krofnicu puniti filom, pa šlagom.

Preklopiti drugom polovinom krofnice i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Staviti pola litra vode da prokuva sa 150 ml ulja. U to dodati 300 g brašna i mešati prvo žicom, pa varjačom da se ne naprave grudvice.

Ostaviti malo da se ohladi, pa dodati jedno po jedno jaje, mešajući rukom.

Vaditi kašičicom na podmazan pleh ili špricem. Poprskati ih malo vodom i staviti da se peku.

Peći ih na 200 C malo više od pola sata, ali nikako ne otvarati rernu, već ih gledati kroz staklo.

Odvojiti jedan deo mleka i umešati puding, a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva. Kada prokuva dodati puding i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodati u ohlađen puding.

C šlag umutiti sa kiselom vodom.

Ispečene i ohlađene krofne preseći nožem na pola.

Svaku krofnicu puniti filom, pa šlagom.

Preklopiti drugom polovinom krofnice i posuti C šećerom u prahu.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept