burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

Testo:

6 jaja

500 ml vode

3 šoljice ulja

300 g brašna

2 C praška za pecivo

Fil:

2 l mleka

6 C pudinga od vanile

10 kašika šećera

3 C vanilin šećera

2 margarina

Fil:

2 C šlag krema (200 g)

C šećer u prahu

Princes krofne

Koraci pripreme

Na šporetu staviti 500 ml vode sa 3 šoljice ulja da provri.

Skloniti sa šporeta i lagano mešajući dodavati brašno i kada umesite dodajte 2 C praška za pecivo. Ostavite da se hladi.

Staviti 2 l mleka da se kuva, zatim dodati 6 C pudinga od vanile i 10 kašika šećera. Kada se skuva dodati 3 C vanilin šećera. Staviti da se hladi.

Kad se testo prohladilo miksirati i dodavati jedno po jedno jaje.

Na pek papiru špricem istiskati manje krofnice i peći u rerni na 200 stepeni, bez otvaranja rerne oko 20 minuta dok ne narastu i porumene.

Žuti fil izmiksirati sa 2 margarina.

Posebno umutiti C šlag kremu.

Kad se ispeku i prohlade preseći na pola i filovati žuti fil, malo C šlag kreme i zatvoriti.

Odozgo posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Na šporetu staviti 500 ml vode sa 3 šoljice ulja da provri.

Skloniti sa šporeta i lagano mešajući dodavati brašno i kada umesite dodajte 2 C praška za pecivo. Ostavite da se hladi.

Staviti 2 l mleka da se kuva, zatim dodati 6 C pudinga od vanile i 10 kašika šećera. Kada se skuva dodati 3 C vanilin šećera. Staviti da se hladi.

Kad se testo prohladilo miksirati i dodavati jedno po jedno jaje.

Na pek papiru špricem istiskati manje krofnice i peći u rerni na 200 stepeni, bez otvaranja rerne oko 20 minuta dok ne narastu i porumene.

Žuti fil izmiksirati sa 2 margarina.

Posebno umutiti C šlag kremu.

Kad se ispeku i prohlade preseći na pola i filovati žuti fil, malo C šlag kreme i zatvoriti.

Odozgo posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept