burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija70 kolača

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
70 kolača

Sastojci

500 ml vode

250 ml ulja

300 g brašna

7 jaja

1 C prašak za pecivo

Fil:

1,5 l mleka

20 kašika šećera

500 ml mleka

2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

10 kašika brašna

100 g margarina

C šećer u prahu za posipanje

Princes krofne

Koraci pripreme

500 ml vode i 250 ml ulja sipati u šerpu i sačekati da provri, zatim dodati 300 g brašna, dobro prromešati i sjediniti i tako mešati na tihoj vatri još 5 minuta.

Kada se masa ohladi dodati 7 jaja, jedno za drugim (svako prvo sjediniti sa masom, pa zatim dodati drugo i tako redom). Dodati i jedan C prašak za pecivo.

Na pek papiru špricem za kolače praviti krofne. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (zavisi od rerne).

Fil:
U 1,5 l mleka pomešati sa 20 kašika šećera i staviti da provri.

U 500 ml mleka sipati dva pudinga sa ukusom slatke pavlake i 10 kašika brašna, dobro promešati da nema grudvica i sipati u ključalo mleko.

Sve vreme mešati, a kada dobije željenu gustinu skloniti s vatre, sačekati da se dobro ohladi i dodati 100 g margarina.

Krofne seći na pola i špricem puniti ih filom.

Preko krofni posuti C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

500 ml vode i 250 ml ulja sipati u šerpu i sačekati da provri, zatim dodati 300 g brašna, dobro prromešati i sjediniti i tako mešati na tihoj vatri još 5 minuta.

Kada se masa ohladi dodati 7 jaja, jedno za drugim (svako prvo sjediniti sa masom, pa zatim dodati drugo i tako redom). Dodati i jedan C prašak za pecivo.

Na pek papiru špricem za kolače praviti krofne. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (zavisi od rerne).

Fil:
U 1,5 l mleka pomešati sa 20 kašika šećera i staviti da provri.

U 500 ml mleka sipati dva pudinga sa ukusom slatke pavlake i 10 kašika brašna, dobro promešati da nema grudvica i sipati u ključalo mleko.

Sve vreme mešati, a kada dobije željenu gustinu skloniti s vatre, sačekati da se dobro ohladi i dodati 100 g margarina.

Krofne seći na pola i špricem puniti ih filom.

Preko krofni posuti C šećer u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept