0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
400 ml vode
300 ml ulja
1 C prašak za pecivo
300 g brašna
6 jaja
1,5 l mleka
500 ml vode
1 C čvrstin
6 kesica C vanilinog šećera
250 g margarina
20 kašika šećera
1 C šlag krem
250 g C šećera u prahu
U određenu posudu sipati 400 ml vode i 300 ml ulja. Staviti na šporet, kada voda i ulje proključaju dodati 300 g brašna i 1 C prašak za pecivo.
Umešati dok se ne zgusne i skloniti sa vatre. U prohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i umutiti da se dobije kompaktna masa.
Smesu staviti u špric i u pleh istiskati krofne sa određenim razmakom između. Krofne staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200°C.
Peći dok ne porumene, rerna se ne otvara sve dok se krofne skroz ne ohlade!
U šerpu sipati mleko i vodu, dodati C vanilin šećer i 20 kašika šećera. Od potrebnog mleka odvojiti 300 ml i razmutiti 1 C čvrstin i 5 kašika brašna.
Kada mleko proključa dodati mu pripremljenu smesu, uz lagano mešanje. Ostaviti fil da se hladi.
Umutiti margarin i dodati mu prohlađen fil. Krofne seći na pola.
Umutiti C šlag krem. Staviti donji deo krofne, potom fil, C šlag krem i završiti sa drugim delom krofne.
Po želji posuti C šećerom u prahu.
U određenu posudu sipati 400 ml vode i 300 ml ulja. Staviti na šporet, kada voda i ulje proključaju dodati 300 g brašna i 1 C prašak za pecivo.
Umešati dok se ne zgusne i skloniti sa vatre. U prohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i umutiti da se dobije kompaktna masa.
Smesu staviti u špric i u pleh istiskati krofne sa određenim razmakom između. Krofne staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200°C.
Peći dok ne porumene, rerna se ne otvara sve dok se krofne skroz ne ohlade!
U šerpu sipati mleko i vodu, dodati C vanilin šećer i 20 kašika šećera. Od potrebnog mleka odvojiti 300 ml i razmutiti 1 C čvrstin i 5 kašika brašna.
Kada mleko proključa dodati mu pripremljenu smesu, uz lagano mešanje. Ostaviti fil da se hladi.
Umutiti margarin i dodati mu prohlađen fil. Krofne seći na pola.
Umutiti C šlag krem. Staviti donji deo krofne, potom fil, C šlag krem i završiti sa drugim delom krofne.
Po želji posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.