burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posni poljupčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

500 g brašna

250 g posnog margarina za kuvanje

1 C vanilin šećer

džem od šipka

200 g C šećera u prahu

Sok od pomorandže (sveže ceđene ako je moguće)

Posni poljupčići

Koraci pripreme

Umesiti brašno sa margarinom i sokom od pomorandže da se dobije kompaktna smesa.

Razviti na debljinu od 2 cm.

Seći čašicom za rakiju ili žumancetom od kinder jaja (naravno postoje i modlice).

Peći u plehu na pek papiru u zagrejanoj rerni na 200 C 20 minuta.

Mazati džemom jednu polovinu i lepiti sa drugom i odmah uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilinim šećerom.

Naši proizvodi

Posni poljupčići

Koraci pripreme

Umesiti brašno sa margarinom i sokom od pomorandže da se dobije kompaktna smesa.

Razviti na debljinu od 2 cm.

Seći čašicom za rakiju ili žumancetom od kinder jaja (naravno postoje i modlice).

Peći u plehu na pek papiru u zagrejanoj rerni na 200 C 20 minuta.

Mazati džemom jednu polovinu i lepiti sa drugom i odmah uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilinim šećerom.

Autor

Radica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept