burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija40

Posne vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
40

Sastojci

Testo:

1 kg brašna

500 g C Šećer u prahu

500 g Margarina

2 kesica C Vanilin šećer

1 limun ( korica )

Fil:

200 g posnog lešnik krema

Posipanje:

100 g C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

Posne vanilice

Idealni kolačići za proslave. Recept koji uvek uspeva!

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti glatko testo od navedenih sastojaka. Ostaviti ga u frižideru oko pola sata da očvrne.

Korak 2

Testo rastanjiti na debljinu od oko 0,5cm i modlicom vaditi željene oblike. Da bi bilo zanimljivije ja sam pravila mašnice

Korak 3

Složiti u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta.

Korak 4

Pečene i prohlađene kolačiće
lepiti lešnik kremom i uvaljati u prah šećer pomešan sa vanilom.

Naši proizvodi

Posne vanilice

Idealni kolačići za proslave. Recept koji uvek uspeva!

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti glatko testo od navedenih sastojaka. Ostaviti ga u frižideru oko pola sata da očvrne.

Korak 2

Testo rastanjiti na debljinu od oko 0,5cm i modlicom vaditi željene oblike. Da bi bilo zanimljivije ja sam pravila mašnice

Korak 3

Složiti u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta.

Korak 4

Pečene i prohlađene kolačiće
lepiti lešnik kremom i uvaljati u prah šećer pomešan sa vanilom.

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept