0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
200 ml kisele vode
200 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
50 ml ulja
100 g šećera
2 kašike C kakaoa
4 kašike sojinog mleka u prahu
500 ml mlake vode
100 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 kašike C čvrstina
3 kašike brašna
250 g margarina
3 kašike C šećera u prahu
100 g C kokosovog brašna
100 g posne čokolade
2 kašike ulja
U dublju činiju uliti brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačiti.
Veći pleh obložiti pek- papirom, u njega uliti pripremljenu smesu za biskvit i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pečenu koru sasvim ohladiti, a onda manjom okruglom čašom vaditi krugove.
Sojino mleko u prahu rastvoriti u mlakoj vodi, dodati šečer i staviti da se kuva.
Brašno i C čvrstin izmešati sa malo vode i kad mleko počne da vri, umešati u smesu i sve zajedno ukuvati. Ostaviti da se sasvim ohladi uz često mešanje.
Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Umućenom margarinu postepeno dodavati kašiku po kašiku ohlađeni fil od sojinog mleka.
Finalni postupak: na jedan krug naneti kašičicom malo fila, pa preklopiti drugim krugom. I okolo kolača rasporediti pomalo fila sa svih strana, pa uvaljati u C kokosovo brašno.
Čokoladu otopiti sa malo ulja, pa svaku kapicu preliti preko.
Ostaviti da se glazura stegne, pa služiti.
U dublju činiju uliti brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačiti.
Veći pleh obložiti pek- papirom, u njega uliti pripremljenu smesu za biskvit i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pečenu koru sasvim ohladiti, a onda manjom okruglom čašom vaditi krugove.
Sojino mleko u prahu rastvoriti u mlakoj vodi, dodati šečer i staviti da se kuva.
Brašno i C čvrstin izmešati sa malo vode i kad mleko počne da vri, umešati u smesu i sve zajedno ukuvati. Ostaviti da se sasvim ohladi uz često mešanje.
Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Umućenom margarinu postepeno dodavati kašiku po kašiku ohlađeni fil od sojinog mleka.
Finalni postupak: na jedan krug naneti kašičicom malo fila, pa preklopiti drugim krugom. I okolo kolača rasporediti pomalo fila sa svih strana, pa uvaljati u C kokosovo brašno.
Čokoladu otopiti sa malo ulja, pa svaku kapicu preliti preko.
Ostaviti da se glazura stegne, pa služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.