burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme100 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40 komada

Posne kiflice sa džemom od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
100 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40 komada

Sastojci

800 g prosejanog brašna tip 400

2 kašičice soli

1 sveži kvasac

2 kašičice šećera

malo rendane kore limuna

1 C vanilin šećer

500 ml kisele vode

2 dl ulja

domaći džem od kajsija za punjenje

C šećer u prahu za posipanje

Posne kiflice sa džemom od kajsija

Koraci pripreme

Od sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti da naraste na toplom mestu oko 25 minuta. Podeliti na 3 jufke.

Svaku jufku razvući oklagijom, iseći na trouglove, puniti svaki trougao sa po 1 kašičicom džema i savijati u kiflice.

Ređati u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo ulja.

Ostaviti još 10 minuta da odstoji, a zatim peći na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Kada su pečene, kiflice posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Posne kiflice sa džemom od kajsija

Koraci pripreme

Od sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti da naraste na toplom mestu oko 25 minuta. Podeliti na 3 jufke.

Svaku jufku razvući oklagijom, iseći na trouglove, puniti svaki trougao sa po 1 kašičicom džema i savijati u kiflice.

Ređati u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo ulja.

Ostaviti još 10 minuta da odstoji, a zatim peći na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Kada su pečene, kiflice posuti C šećerom u prahu.

Autor

Maja Maki

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept