burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Pivčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

500 ml piva

300 ml ulja

1 kesica C praška za pecivo

1 kg brašna

100 g C šećera u prahu

3 kesice C vanilin šećera

100 g mlevenih lešnika

200 g džema od šljiva

Sirup za pivčiće:

300 g šećera

po potrebi voda

Pivčići

Koraci pripreme

U činiji za mešenje sipati pivo i ulje. Dodati C prašak za pecivo. Izmešati.

Postepeno dodavati brašno. Umesiti mekano testo. (Testo ima dosta ulja tako da se lepo odvaja od činije i ne treba da se lepi na rukama).

Od testa kidati loptice veličine oraha. Rastanjiti na dlanu. Dodati 1/2 kašičice džema ili mlevenih lešnika.

Skupiti vrhove testa ka sredini i praviti korpicu. Korpice ređati u pleh.

Peći na 250 C oko 30 minuta ili dok ne porumene.

Sirup za pivčiće:
U šerpu staviti šećer i vodu koliko da ogrezne šećer. Staviti na tihoj varti da provri. Kada provri kuvati oko 5 minuta.

Skloniti sa ringle. Vruće pivčiće natapati sa svih strana u sirup.

Zatim ih posipati C šećerom u prahu izmešanim sa C vanilin šećerom.

Ređati na poslužavniku. Ostaviti da se prohlade i služiti.

Naši proizvodi

Pivčići

Koraci pripreme

U činiji za mešenje sipati pivo i ulje. Dodati C prašak za pecivo. Izmešati.

Postepeno dodavati brašno. Umesiti mekano testo. (Testo ima dosta ulja tako da se lepo odvaja od činije i ne treba da se lepi na rukama).

Od testa kidati loptice veličine oraha. Rastanjiti na dlanu. Dodati 1/2 kašičice džema ili mlevenih lešnika.

Skupiti vrhove testa ka sredini i praviti korpicu. Korpice ređati u pleh.

Peći na 250 C oko 30 minuta ili dok ne porumene.

Sirup za pivčiće:
U šerpu staviti šećer i vodu koliko da ogrezne šećer. Staviti na tihoj varti da provri. Kada provri kuvati oko 5 minuta.

Skloniti sa ringle. Vruće pivčiće natapati sa svih strana u sirup.

Zatim ih posipati C šećerom u prahu izmešanim sa C vanilin šećerom.

Ređati na poslužavniku. Ostaviti da se prohlade i služiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept