0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
40
400 ml mlakog mleka
800 g brašna
150 ml ulja
2 belanca
2 kesice C Suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 žumanceta
50 ml mleka
C Šećer u prahu
C Vanilin šećer
Pomešati mleko, ulje, belanca, kvasac, so, šećer i brašno, te umesiti meko testo.
Ostaviti oko sat vremena da nadođe.
Razviti testo oklagijom i seci na trougliće.
Filovati pekmezom i urolati.
Kiflice premazati mešavinom mleka i žumanaca pa posuti sa malo vanilinog šećera.
Peći na 190°C oko 20 min.
Kada se ohlade posuti ih šećerom u prahu.
Pomešati mleko, ulje, belanca, kvasac, so, šećer i brašno, te umesiti meko testo.
Ostaviti oko sat vremena da nadođe.
Razviti testo oklagijom i seci na trougliće.
Filovati pekmezom i urolati.
Kiflice premazati mešavinom mleka i žumanaca pa posuti sa malo vanilinog šećera.
Peći na 190°C oko 20 min.
Kada se ohlade posuti ih šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.