burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30-50 komada

Orasnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30-50 komada

Sastojci

2 belanca

250 g C šećera u prahu

200 g seckanih oraha

300 g mlevenih oraha

1/4 soka od jednog limuna

Orasnice

Koraci pripreme

Belanca mutite dok ne dobijete gusti beli šam.

U sneg od belanaca dodate sitni šećer i mutite dok se ne dobije jos gušća masa.

Na kraju dodate mlevene orahe i sok od limuna.

Dobro izmešajte, ali ni slučajno mikserom, već drvenom varjačom, blago okrećite belanaca sa orasima, da se izjednači, a da pri tom ostane što više snežna masa.

Veliku tespiju prethodno pripremite, stavite na nju papir za pečenje. Testo podelite na otprilike 50 komada-kuglica.

Svaku kuglicu među dlanovima formirati u valjak (5 cm) i uvaljati u seckane orase i blago krajeve saviti ka unutrašnjosti da se dobije oblik polumeseca.

Rernu obavezno prethodno zagrejte. Orasnice stavljate u zagrejanu rernu na 200 stepeni, ali odmah smanjujete na 100 stepeni.

Treba da se lepo osuše. Kada se ispeku izvadite tespiju i ostavite tako da se još ohlade i stegnu, pa tek onda vadite iz tepsije.

Naši proizvodi

Orasnice

Koraci pripreme

Belanca mutite dok ne dobijete gusti beli šam.

U sneg od belanaca dodate sitni šećer i mutite dok se ne dobije jos gušća masa.

Na kraju dodate mlevene orahe i sok od limuna.

Dobro izmešajte, ali ni slučajno mikserom, već drvenom varjačom, blago okrećite belanaca sa orasima, da se izjednači, a da pri tom ostane što više snežna masa.

Veliku tespiju prethodno pripremite, stavite na nju papir za pečenje. Testo podelite na otprilike 50 komada-kuglica.

Svaku kuglicu među dlanovima formirati u valjak (5 cm) i uvaljati u seckane orase i blago krajeve saviti ka unutrašnjosti da se dobije oblik polumeseca.

Rernu obavezno prethodno zagrejte. Orasnice stavljate u zagrejanu rernu na 200 stepeni, ali odmah smanjujete na 100 stepeni.

Treba da se lepo osuše. Kada se ispeku izvadite tespiju i ostavite tako da se još ohlade i stegnu, pa tek onda vadite iz tepsije.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept