0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
7
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
250 g C šećera u prahu
sok od jednog limuna
250 g mlevenih oraha
20 g C kakao praha
100 g čokolade
malo ruma
Orahe pomešati sa C šećerom u prahu i zamesiti sa limunovim sokom i malo ruma.
Masu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan dodati C kakao i dobro umesiti.
Jedan deo kalupa za oraščiće puniti tamnim, a drugi svetlim delom smese.
Čokoladu otopiti na pari, pa jedan tamni i jedan svetli deo spajati otopljenom čokoladom.
Postupak ponavljati dok se pripremljeni materijal ne potroši.
Uvaljati ih ovlaš u C šećer u prahu.
Orahe pomešati sa C šećerom u prahu i zamesiti sa limunovim sokom i malo ruma.
Masu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan dodati C kakao i dobro umesiti.
Jedan deo kalupa za oraščiće puniti tamnim, a drugi svetlim delom smese.
Čokoladu otopiti na pari, pa jedan tamni i jedan svetli deo spajati otopljenom čokoladom.
Postupak ponavljati dok se pripremljeni materijal ne potroši.
Uvaljati ih ovlaš u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.