0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
7
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
250 g C šećera u prahu
sok od jednog limuna
250 g mlevenih oraha
20 g C kakao praha
100 g čokolade
malo ruma
Orahe pomešati sa C šećerom u prahu i zamesiti sa limunovim sokom i malo ruma. 
Masu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan dodati C kakao i dobro umesiti. 
Jedan deo kalupa za oraščiće puniti tamnim, a drugi svetlim delom smese. 
Čokoladu otopiti na pari, pa jedan tamni i jedan svetli deo spajati otopljenom čokoladom. 
Postupak ponavljati dok se pripremljeni materijal ne potroši. 
Uvaljati ih ovlaš u C šećer u prahu.
Orahe pomešati sa C šećerom u prahu i zamesiti sa limunovim sokom i malo ruma. 
Masu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan dodati C kakao i dobro umesiti. 
Jedan deo kalupa za oraščiće puniti tamnim, a drugi svetlim delom smese. 
Čokoladu otopiti na pari, pa jedan tamni i jedan svetli deo spajati otopljenom čokoladom. 
Postupak ponavljati dok se pripremljeni materijal ne potroši. 
Uvaljati ih ovlaš u C šećer u prahu.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.