0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
250 g masti
1 šoljica (za kafu) mleka
1, 5 šoljica šećera
1 jaje
600 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
džem od šipuraka - po potrebi
50 g crne čokolade
C šećer u prahu - po potrebi
1 kesica C vanilin šećera
Mast najpre isprati u 3- 4 vode, a zatim penasto umutiti mikserom. Dodati zatim šoljicu mleka i dobro umutiti.
Zatim dodati šećer, a onda i jaje sve vreme muteći, dok se ne dobije glatka masa. Na kraju umešati brašno i C prašak za pecivo.
Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, pa ga razviti oklagijom na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od oko 4 milimetra. Modlicom za vanilice vaditi kolačiće.
Pleh obložiti papirom za pečenje, pa kolačiće poređati.
Rernu zagrejati na 150 stepeni, a nakon ubacivanja kolačića, temperaturu povećati na 200 stepeni. Peći oko 15 minuta.
Pečene kolačiće spajati džemom od šipuraka( ili nekim drugim, po Vašem izboru).
Čokoladu otopiti sa malo ulja i margarina, pa u tankom mlazu preliti preko spojenih kolačića.
Sačekati da se čokolada lepo stegne, pa svaki kolačić posuti C šećerom u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.
Mast najpre isprati u 3- 4 vode, a zatim penasto umutiti mikserom. Dodati zatim šoljicu mleka i dobro umutiti.
Zatim dodati šećer, a onda i jaje sve vreme muteći, dok se ne dobije glatka masa. Na kraju umešati brašno i C prašak za pecivo.
Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, pa ga razviti oklagijom na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od oko 4 milimetra. Modlicom za vanilice vaditi kolačiće.
Pleh obložiti papirom za pečenje, pa kolačiće poređati.
Rernu zagrejati na 150 stepeni, a nakon ubacivanja kolačića, temperaturu povećati na 200 stepeni. Peći oko 15 minuta.
Pečene kolačiće spajati džemom od šipuraka( ili nekim drugim, po Vašem izboru).
Čokoladu otopiti sa malo ulja i margarina, pa u tankom mlazu preliti preko spojenih kolačića.
Sačekati da se čokolada lepo stegne, pa svaki kolačić posuti C šećerom u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.