burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Moderne vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

250 g masti

1 šoljica (za kafu) mleka

1, 5 šoljica šećera

1 jaje

600 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

džem od šipuraka - po potrebi

50 g crne čokolade

C šećer u prahu - po potrebi

1 kesica C vanilin šećera

Moderne vanilice

Koraci pripreme

Mast najpre isprati u 3- 4 vode, a zatim penasto umutiti mikserom. Dodati zatim šoljicu mleka i dobro umutiti.

Zatim dodati šećer, a onda i jaje sve vreme muteći, dok se ne dobije glatka masa. Na kraju umešati brašno i C prašak za pecivo.

Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, pa ga razviti oklagijom na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od oko 4 milimetra. Modlicom za vanilice vaditi kolačiće.

Pleh obložiti papirom za pečenje, pa kolačiće poređati.

Rernu zagrejati na 150 stepeni, a nakon ubacivanja kolačića, temperaturu povećati na 200 stepeni. Peći oko 15 minuta.

Pečene kolačiće spajati džemom od šipuraka( ili nekim drugim, po Vašem izboru).

Čokoladu otopiti sa malo ulja i margarina, pa u tankom mlazu preliti preko spojenih kolačića.

Sačekati da se čokolada lepo stegne, pa svaki kolačić posuti C šećerom u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Moderne vanilice

Koraci pripreme

Mast najpre isprati u 3- 4 vode, a zatim penasto umutiti mikserom. Dodati zatim šoljicu mleka i dobro umutiti.

Zatim dodati šećer, a onda i jaje sve vreme muteći, dok se ne dobije glatka masa. Na kraju umešati brašno i C prašak za pecivo.

Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, pa ga razviti oklagijom na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od oko 4 milimetra. Modlicom za vanilice vaditi kolačiće.

Pleh obložiti papirom za pečenje, pa kolačiće poređati.

Rernu zagrejati na 150 stepeni, a nakon ubacivanja kolačića, temperaturu povećati na 200 stepeni. Peći oko 15 minuta.

Pečene kolačiće spajati džemom od šipuraka( ili nekim drugim, po Vašem izboru).

Čokoladu otopiti sa malo ulja i margarina, pa u tankom mlazu preliti preko spojenih kolačića.

Sačekati da se čokolada lepo stegne, pa svaki kolačić posuti C šećerom u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept