burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija14

Medena pita sa dva krema

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
14

Sastojci

Kore

2 komad Jaja

3 kašika C Šećer u prahu

4 kašika Med

50 g Margarin

450 kg Brasno

5 kašika Mleko

1 kašičica C Soda bikarbona

2 kašika Limunov sok

2 kašika C Kakao prah

2 kašika Mleko

Krem

2 kesica C Puding sa ukusom slatke pavlake

700 ml Mleko

250 g Margarin

200 g C Šećer u prahu

2 kašika C Kakao prah

Medena pita sa dva krema

Mozda zahteva malo vise vremena, ali bice pravi ukras na slavskoj trpezi. Bogatog ukusa je i veoma lepo izgleda.

Koraci pripreme

Korak 1

Izraditi margarin sa secerom u prahu. Posebno pomesati jaja sa sodom bikarbonom, mlekom i limunovim sokom. Dodati med i na kraju brasno.

Korak 2

Tako zameseno testo delimo na dva. Jedan ostaje zut a drugom dodajemo kakao pomesan sa dve kasike mleka.

Korak 3

Svako testo delimo na dva. Razvijemo velicine svaku na 25×30. Peci na prevrnutom plehu oko 10 minuta na 160 stepeni.

Korak 4

Puding skuvati i ostaviti da se hladi. Za to vreme izraditi margarin sa secerom u prahu. Dodati u ohladjen puding. Odvojiti 1/3 krema i u nju mesamo kakao.

Korak 5

Slaganje kolaca je sledeci
Crna kora, beli fil, zuta kora, crni fil, zuta kora, beli fil i crna kora.

Korak 6

Kolac je mekan, tako da se moze odmah seci. Naravno jos bolji je kad odstoji. Prijatno

Naši proizvodi

Medena pita sa dva krema

Mozda zahteva malo vise vremena, ali bice pravi ukras na slavskoj trpezi. Bogatog ukusa je i veoma lepo izgleda.

Koraci pripreme

Korak 1

Izraditi margarin sa secerom u prahu. Posebno pomesati jaja sa sodom bikarbonom, mlekom i limunovim sokom. Dodati med i na kraju brasno.

Korak 2

Tako zameseno testo delimo na dva. Jedan ostaje zut a drugom dodajemo kakao pomesan sa dve kasike mleka.

Korak 3

Svako testo delimo na dva. Razvijemo velicine svaku na 25×30. Peci na prevrnutom plehu oko 10 minuta na 160 stepeni.

Korak 4

Puding skuvati i ostaviti da se hladi. Za to vreme izraditi margarin sa secerom u prahu. Dodati u ohladjen puding. Odvojiti 1/3 krema i u nju mesamo kakao.

Korak 5

Slaganje kolaca je sledeci
Crna kora, beli fil, zuta kora, crni fil, zuta kora, beli fil i crna kora.

Korak 6

Kolac je mekan, tako da se moze odmah seci. Naravno jos bolji je kad odstoji. Prijatno

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept