0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
14
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
14
2 komad Jaja
4 kašika Med
50 g Margarin
450 kg Brasno
5 kašika Mleko
2 kašika Limunov sok
2 kašika Mleko
2 kesica C Puding sa ukusom slatke pavlake
700 ml Mleko
250 g Margarin
Mozda zahteva malo vise vremena, ali bice pravi ukras na slavskoj trpezi. Bogatog ukusa je i veoma lepo izgleda.
Izraditi margarin sa secerom u prahu. Posebno pomesati jaja sa sodom bikarbonom, mlekom i limunovim sokom. Dodati med i na kraju brasno.
Tako zameseno testo delimo na dva. Jedan ostaje zut a drugom dodajemo kakao pomesan sa dve kasike mleka.
Svako testo delimo na dva. Razvijemo velicine svaku na 25×30. Peci na prevrnutom plehu oko 10 minuta na 160 stepeni.
Puding skuvati i ostaviti da se hladi. Za to vreme izraditi margarin sa secerom u prahu. Dodati u ohladjen puding. Odvojiti 1/3 krema i u nju mesamo kakao.
Slaganje kolaca je sledeci
Crna kora, beli fil, zuta kora, crni fil, zuta kora, beli fil i crna kora.
Kolac je mekan, tako da se moze odmah seci. Naravno jos bolji je kad odstoji. Prijatno
Mozda zahteva malo vise vremena, ali bice pravi ukras na slavskoj trpezi. Bogatog ukusa je i veoma lepo izgleda.
Izraditi margarin sa secerom u prahu. Posebno pomesati jaja sa sodom bikarbonom, mlekom i limunovim sokom. Dodati med i na kraju brasno.
Tako zameseno testo delimo na dva. Jedan ostaje zut a drugom dodajemo kakao pomesan sa dve kasike mleka.
Svako testo delimo na dva. Razvijemo velicine svaku na 25×30. Peci na prevrnutom plehu oko 10 minuta na 160 stepeni.
Puding skuvati i ostaviti da se hladi. Za to vreme izraditi margarin sa secerom u prahu. Dodati u ohladjen puding. Odvojiti 1/3 krema i u nju mesamo kakao.
Slaganje kolaca je sledeci
Crna kora, beli fil, zuta kora, crni fil, zuta kora, beli fil i crna kora.
Kolac je mekan, tako da se moze odmah seci. Naravno jos bolji je kad odstoji. Prijatno
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.