0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
600 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 jaje
1 žumance
5 kašika šećera
2 kašike masti
po potrebi eurokrema
1 C vanilin šećer
po potrebi C šećera u prahu
U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite.
Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna.
Umesite glatko testo pa ga vratite u sud za mešenje, pokrijte providnom folijom ili krpom i ostavite da naraste.
Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela.
Od prvog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova (trouglova).
Na svaki trougao stavljajte po malo eurokrema i urolajte u kiflice.
Ređajte ih u podmazan pleh. Isto uradite i sa drugim delom testa.
Pecite kiflice na 180-200 stepeni oko pola sata, tj. dok blago ne porumene.
Još vruće kiflice uvaljajte u C šećer u prahu zamirisan C vanilin šećerom.
U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite.
Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna.
Umesite glatko testo pa ga vratite u sud za mešenje, pokrijte providnom folijom ili krpom i ostavite da naraste.
Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela.
Od prvog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova (trouglova).
Na svaki trougao stavljajte po malo eurokrema i urolajte u kiflice.
Ređajte ih u podmazan pleh. Isto uradite i sa drugim delom testa.
Pecite kiflice na 180-200 stepeni oko pola sata, tj. dok blago ne porumene.
Još vruće kiflice uvaljajte u C šećer u prahu zamirisan C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.