0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
200 g mlevenih lešnika
2 kašike meda
150 g čokolade
1 pomorandža
80 g C šećera u prahu
150 g mlevenog keksa
1 kašika ruma
1 kesica C vanilin šećera
1 kašika maslaca
200 g čokoladnih mrvica
U šerpi zagrejte med, a u većem sudu pomešajte mlevene lešnike, mleveni keks, C šećer u prahu, rum, C vanilin šećer, maslac, krupno rendanu čokoladu, sitno rendanu koru i sok od pomorandže.
Prelijte razređenim medom i mešajte varjačom dok ne dobijete homogenu smesu.
Rukama pravite bombice veličine oraha, a zatim svaku uvaljajte u čokoladne mrvice ili u mleveni keks.
Bombice stavljajte u papirne korpice.
U šerpi zagrejte med, a u većem sudu pomešajte mlevene lešnike, mleveni keks, C šećer u prahu, rum, C vanilin šećer, maslac, krupno rendanu čokoladu, sitno rendanu koru i sok od pomorandže.
Prelijte razređenim medom i mešajte varjačom dok ne dobijete homogenu smesu.
Rukama pravite bombice veličine oraha, a zatim svaku uvaljajte u čokoladne mrvice ili u mleveni keks.
Bombice stavljajte u papirne korpice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.