0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
4 jaja
5 kašika šećera
2 C vanilin šećera
2 dl ulja
7 kašika brašna
100 g čokoladnih bombona
C šećer u prahu
Umutiti jaja i šećer dodati C vanillin šećer, ulje i brašno. Sve dobro sjediniti.
Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Izručiti masu čokoladne bombone isecite i ubacite u testo. Ja sam par bombona ostavila i za ukrašavanje.
Uključiti rernu na 180°C (to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem, rerna će se zagrejati) i pecite kuglof.
Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.
Ostaviti u kalupu da se ohladi. Kuglof izručite, dekorišite sa par čokoladnih bombona, posuti sa malo C šećera u prahu. U stvari kuglof dekorišite prema trenutnoj inspiraciji.
Umutiti jaja i šećer dodati C vanillin šećer, ulje i brašno. Sve dobro sjediniti.
Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Izručiti masu čokoladne bombone isecite i ubacite u testo. Ja sam par bombona ostavila i za ukrašavanje.
Uključiti rernu na 180°C (to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem, rerna će se zagrejati) i pecite kuglof.
Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.
Ostaviti u kalupu da se ohladi. Kuglof izručite, dekorišite sa par čokoladnih bombona, posuti sa malo C šećera u prahu. U stvari kuglof dekorišite prema trenutnoj inspiraciji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.