0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
oko 40 krofni
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 40 krofni
400 ml mleka
400 ml vode
3 kesice suvog C kvasca
3 kašike šećera
1 kašičica soli
7 kašika ulja
3 jaja
oko 1,5 - 2 kg brašna
C šećer u prahu
Mleko i vodu ugrejati, dodati C kvasac, ulje, šećer, so, jaja i postepeno dodavati brašno. Ostaviti da nadođe oko 1h.
Kada se testo udvostruči, premesimo, razvučemo oklagijom 1,5 - 2 cm i vadimo krofne čašom.
Ostavimo da narastu oko pola sata. Ugrejemo mast ili ulje i pržimo krofne.
Gotove vadite na tanjir obožen papirnom salvetom, kako bi upila visak masnoću.
Nakon par minuta, posuti C šećerom u prahu.
Mleko i vodu ugrejati, dodati C kvasac, ulje, šećer, so, jaja i postepeno dodavati brašno. Ostaviti da nadođe oko 1h.
Kada se testo udvostruči, premesimo, razvučemo oklagijom 1,5 - 2 cm i vadimo krofne čašom.
Ostavimo da narastu oko pola sata. Ugrejemo mast ili ulje i pržimo krofne.
Gotove vadite na tanjir obožen papirnom salvetom, kako bi upila visak masnoću.
Nakon par minuta, posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.