burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Korpice sa filom od jabuka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

180 g margarina

360 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

3-4 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

rendana korica limuna, pomorandže

sok od 1/2 pomorandže

Fil:

dve oljuštene rendane jabuke

100 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

sok od 1/2 pomorandže

100 g sitno seckanih oraha

1/2 kašičice cimeta

Korpice sa filom od jabuka

Koraci pripreme

Testo:
Rukom umesiti brašno sa margarinom. Dodati 1 kesicu C praška za pecivo, 3-4 kašike šećera, 1 kesicu C vanilin šećera, rendanu koricu limuna, pomorandže.

Dobro umesiti. Ako se testo suviše mrvi, polako dodavati po malo soka i mesiti dok testo ne postane kompaktno.

Ostaviti da odstoji 10 minuta. U svaki kalup (mali za pite od prhkog testa ili dublji za šapice) staviti po malo testa i razvući prstima po dnu i ivicama do vrha da bude tanko.

Izbockati čačkalicom da se testo ne bi podizalo tokom pečenja. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Izvaditi iz rerne da se malo prohlade.

Fil od jabuka:
Oljuštiti i izrendati jabuke. U šerpici karamelizovati šećer, sipati sok od 1/2 pomorandže.

Kada se šećer rastopi, sipati jabuke i krčkati i mešati dok tečnost ispari. Skinuti sa ploče.

U fil dodati C vanilin šećer i cimet i 50 g sitno seckanih oraha.

Puniti prohlađene korpice od testa do vrha, posuti svaku preostalim sitno seckanim orasima, lagano pritisnuti orahe prstom.

Peći u rerni još 15 minuta na 180 stepeni.

Kad se prohlade izvaditi iz kalupa tako što prevrnete kalup i potapšete da kolač ispadne, a zatim ga servirate na tanjir.

Po želji može da se pospe C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Korpice sa filom od jabuka

Koraci pripreme

Testo:
Rukom umesiti brašno sa margarinom. Dodati 1 kesicu C praška za pecivo, 3-4 kašike šećera, 1 kesicu C vanilin šećera, rendanu koricu limuna, pomorandže.

Dobro umesiti. Ako se testo suviše mrvi, polako dodavati po malo soka i mesiti dok testo ne postane kompaktno.

Ostaviti da odstoji 10 minuta. U svaki kalup (mali za pite od prhkog testa ili dublji za šapice) staviti po malo testa i razvući prstima po dnu i ivicama do vrha da bude tanko.

Izbockati čačkalicom da se testo ne bi podizalo tokom pečenja. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Izvaditi iz rerne da se malo prohlade.

Fil od jabuka:
Oljuštiti i izrendati jabuke. U šerpici karamelizovati šećer, sipati sok od 1/2 pomorandže.

Kada se šećer rastopi, sipati jabuke i krčkati i mešati dok tečnost ispari. Skinuti sa ploče.

U fil dodati C vanilin šećer i cimet i 50 g sitno seckanih oraha.

Puniti prohlađene korpice od testa do vrha, posuti svaku preostalim sitno seckanim orasima, lagano pritisnuti orahe prstom.

Peći u rerni još 15 minuta na 180 stepeni.

Kad se prohlade izvaditi iz kalupa tako što prevrnete kalup i potapšete da kolač ispadne, a zatim ga servirate na tanjir.

Po želji može da se pospe C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept