burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-33

Korpice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-33

Sastojci

Korpice:

200 g masti

2 jaja

1/2 C praška za pecivo

450-500 g brašna

100 g C šećera u prahu

Smesa za punjenje korpica:

150 g keksa

150 g mlevenih oraha

2 dl vrelog mleka

200 g C šećera u prahu

rum

100 g čokolade za jelo

Korpice

Koraci pripreme

Jaja umutiti dodati mast, C šećera u prahu i na kraju brašno u kojem smo stavili C prašak za pecivo.

Sve to lepo umešati (na kraju rukom) i ovim testom puniti metalne modlice.

Napunjene modlice staviti u zagrejanu pećnicu i peći dok ne porumene.

Dok se korpice peku može se odmah krenuti sa pravljenjem smese za punjenje gde 150 g mlevenih oraha potopimo sa 2 dl vrelog mleka.

Zatim dodamo 150 g mlevenog keksa, 200 g C šećera u prahu i nekoliko kapi ruma (po ukusu).

Time napuniti korpice. Na kraju 100 g čokolade sa 2-3 kašike ulja otopimo i premažemo korpice.

Naši proizvodi

Korpice

Koraci pripreme

Jaja umutiti dodati mast, C šećera u prahu i na kraju brašno u kojem smo stavili C prašak za pecivo.

Sve to lepo umešati (na kraju rukom) i ovim testom puniti metalne modlice.

Napunjene modlice staviti u zagrejanu pećnicu i peći dok ne porumene.

Dok se korpice peku može se odmah krenuti sa pravljenjem smese za punjenje gde 150 g mlevenih oraha potopimo sa 2 dl vrelog mleka.

Zatim dodamo 150 g mlevenog keksa, 200 g C šećera u prahu i nekoliko kapi ruma (po ukusu).

Time napuniti korpice. Na kraju 100 g čokolade sa 2-3 kašike ulja otopimo i premažemo korpice.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept