0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 70 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 70 komada
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
3 žumanceta
120 g mlevenih lešnika
1 C prašak za pecivo
420 g brašna
3 vanilin šećera
Margarin dobro izradite sa C šećerom u prahu. Da bude panasto.
Dodajte žumanca. Dobro sjedinite. Dodajte lešnike, C vanilin šećer, brašno i C prašak za pecivo.
Pokrijte sa lepljivom folijom. Neka testo stoji 2 sata na hladnom.
Posle toga kidajte komade testa, izvaljajte u tanki valjak, secite ga na veličinu od 6 cm i savijte u obliku potkovice.
Tako se radi sve dok ima testa.
Potkovice stavljajte u tepsiju, u kojoj je stavljen pek papir i pecite na 180 stepeni, 10-tak minuta.
Pečeno testo uvaljajte u C šećer u prahu.
Kolačići treba da ostanu svetli.
Margarin dobro izradite sa C šećerom u prahu. Da bude panasto.
Dodajte žumanca. Dobro sjedinite. Dodajte lešnike, C vanilin šećer, brašno i C prašak za pecivo.
Pokrijte sa lepljivom folijom. Neka testo stoji 2 sata na hladnom.
Posle toga kidajte komade testa, izvaljajte u tanki valjak, secite ga na veličinu od 6 cm i savijte u obliku potkovice.
Tako se radi sve dok ima testa.
Potkovice stavljajte u tepsiju, u kojoj je stavljen pek papir i pecite na 180 stepeni, 10-tak minuta.
Pečeno testo uvaljajte u C šećer u prahu.
Kolačići treba da ostanu svetli.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.