0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
1/4 kg brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
200 g margarina
100 g mlevenih lešnika
2 kesice C vanilin šećera
100 ml skuvane i proceđene kafe
C šećer u prahu za posipanje
Margarin penasto umutiti drvenom kašikom, dodati šećer, C vanilin šećer, mlevene lešnike, C prašak za pecivo, brašno.
Sve zamesiti ohlađenom kafom da postane kompaktno. 
Od  testa uzimati komadiće i valjati na dlanu, oblikujući kiflice. 
Ređati ih na podmazan pleh i peći na 200 C dok ne porumene. Paziti da ostanu svetle. Dakle, kontrolisati tok pečenja. 
Dok su još vruće, svaku bogato uvaljati u C šećer u prahu.
Margarin penasto umutiti drvenom kašikom, dodati šećer, C vanilin šećer, mlevene lešnike, C prašak za pecivo, brašno.
Sve zamesiti ohlađenom kafom da postane kompaktno. 
Od  testa uzimati komadiće i valjati na dlanu, oblikujući kiflice. 
Ređati ih na podmazan pleh i peći na 200 C dok ne porumene. Paziti da ostanu svetle. Dakle, kontrolisati tok pečenja. 
Dok su još vruće, svaku bogato uvaljati u C šećer u prahu.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.