0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
250 g mlevenog keksa
200 g maslaca
100 g C šećera u prahu
100 g suvog grožđa
150 g žele bombona
2 kašike ruma
200 g čokolade
6 kašika ulja
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji neko vreme. Ako je baš krupno iseći ga sitno.
Na kockice iseći i žele bombone.
Maslac umutiti sa C šećerom u prahu, dodati mleveni keks i ostale sastojke. Sve lepo sjediniti.
Odložiti u frižider na pola sata, nakon toga oblikovati bombice i opet vratiti u frižider dok pravite glazuru. Smesu možete vaditi kašičicom za kafu.
Na laganoj temperaturi otopiti čokoladu i ulje.
Dobro rashlađene kuglice spuštati u glazuru od čokolade, blago otresti višak čokolade i ređati na pek papir. Opet odložiti na hlađenje.
Kada se stegla glazura dekorisati sa malo otopljene bele čokolade.
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji neko vreme. Ako je baš krupno iseći ga sitno.
Na kockice iseći i žele bombone.
Maslac umutiti sa C šećerom u prahu, dodati mleveni keks i ostale sastojke. Sve lepo sjediniti.
Odložiti u frižider na pola sata, nakon toga oblikovati bombice i opet vratiti u frižider dok pravite glazuru. Smesu možete vaditi kašičicom za kafu.
Na laganoj temperaturi otopiti čokoladu i ulje.
Dobro rashlađene kuglice spuštati u glazuru od čokolade, blago otresti višak čokolade i ređati na pek papir. Opet odložiti na hlađenje.
Kada se stegla glazura dekorisati sa malo otopljene bele čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.