burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Jafa štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za kore:

150 g margarina

100 g C šećera u prahu

1 jaje

100 ml gustog jogurta

500 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

Za čokoladni fil:

2 zamrznute narandže (prethodno oguljene)

200 g šećera

100 ml soka od narandže

100 g bele čokolade

125 g margarina

oko 350 g mlevenog keksa

(zavisi od veličine narandži)

Za čokoladni fil:

500 ml mleka

100 g šećera

1 C puding od čokolade

1 kašika C kakaoa

100 g crne čokolade

125 g margarina

200 g mlevenog keksa sa kakaom

Za preliv:

150 g čokolade

5 kašika ulja

Jafa štanglice

Koraci pripreme

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati 1 jaje, jogurt, brašno i C prašak za pecivo. Zamesiti testi i ostaviti da stane 1 sat.

Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo tanko razvaljati na papiru za pečenje veličine 20x30 cm.

Peći korice na 180 stepeni 4-5 minuta da blago porumene.

Fil od narandže:
Zamrznute narandže najsitnije izrendati staviti u posudu dodati 200 g šećera i 100 ml soka od narandže. Kuvati 3-4 minuta odkad provri, dodati 125 g margarina i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.

Čokoladni fil:
U 400 ml mleka staviti 100 g šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati pomešano 1 C puding od čokolade, 1 kašika C kakaoa i 100 ml mleka. Kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 g crne čokolade i 125 g margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 200 g mlevenog keksa sa C kakaom.

Filovati korice toplim filom, naizmenično prvo čokoladnim filom pa filom od narandže.

Zadnju koru ne premazivati blago opteretiti i ostaviti da se ohladi.

Istopiti 150 g čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.

Naši proizvodi

Jafa štanglice

Koraci pripreme

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati 1 jaje, jogurt, brašno i C prašak za pecivo. Zamesiti testi i ostaviti da stane 1 sat.

Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo tanko razvaljati na papiru za pečenje veličine 20x30 cm.

Peći korice na 180 stepeni 4-5 minuta da blago porumene.

Fil od narandže:
Zamrznute narandže najsitnije izrendati staviti u posudu dodati 200 g šećera i 100 ml soka od narandže. Kuvati 3-4 minuta odkad provri, dodati 125 g margarina i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.

Čokoladni fil:
U 400 ml mleka staviti 100 g šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati pomešano 1 C puding od čokolade, 1 kašika C kakaoa i 100 ml mleka. Kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 g crne čokolade i 125 g margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 200 g mlevenog keksa sa C kakaom.

Filovati korice toplim filom, naizmenično prvo čokoladnim filom pa filom od narandže.

Zadnju koru ne premazivati blago opteretiti i ostaviti da se ohladi.

Istopiti 150 g čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.

Autor

Dana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept