0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
150 g margarina
100 g C šećera u prahu
1 jaje
100 ml gustog jogurta
500 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
2 zamrznute narandže (prethodno oguljene)
200 g šećera
100 ml soka od narandže
100 g bele čokolade
125 g margarina
oko 350 g mlevenog keksa
(zavisi od veličine narandži)
500 ml mleka
100 g šećera
1 C puding od čokolade
1 kašika C kakaoa
100 g crne čokolade
125 g margarina
200 g mlevenog keksa sa kakaom
150 g čokolade
5 kašika ulja
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati 1 jaje, jogurt, brašno i C prašak za pecivo. Zamesiti testi i ostaviti da stane 1 sat.
Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo tanko razvaljati na papiru za pečenje veličine 20x30 cm.
Peći korice na 180 stepeni 4-5 minuta da blago porumene.
Fil od narandže:
Zamrznute narandže najsitnije izrendati staviti u posudu dodati 200 g šećera i 100 ml soka od narandže. Kuvati 3-4 minuta odkad provri, dodati 125 g margarina i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.
Čokoladni fil:
U 400 ml mleka staviti 100 g šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati pomešano 1 C puding od čokolade, 1 kašika C kakaoa i 100 ml mleka. Kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 g crne čokolade i 125 g margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 200 g mlevenog keksa sa C kakaom.
Filovati korice toplim filom, naizmenično prvo čokoladnim filom pa filom od narandže.
Zadnju koru ne premazivati blago opteretiti i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 150 g čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati 1 jaje, jogurt, brašno i C prašak za pecivo. Zamesiti testi i ostaviti da stane 1 sat.
Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo tanko razvaljati na papiru za pečenje veličine 20x30 cm.
Peći korice na 180 stepeni 4-5 minuta da blago porumene.
Fil od narandže:
Zamrznute narandže najsitnije izrendati staviti u posudu dodati 200 g šećera i 100 ml soka od narandže. Kuvati 3-4 minuta odkad provri, dodati 125 g margarina i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.
Čokoladni fil:
U 400 ml mleka staviti 100 g šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati pomešano 1 C puding od čokolade, 1 kašika C kakaoa i 100 ml mleka. Kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 g crne čokolade i 125 g margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 200 g mlevenog keksa sa C kakaom.
Filovati korice toplim filom, naizmenično prvo čokoladnim filom pa filom od narandže.
Zadnju koru ne premazivati blago opteretiti i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 150 g čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.