0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
4 jajeta
130 g šećera
200 g brašna
100 ml mleka
100 ml ulja
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
1 sitno narendana kora pomorandže
5-6 sitnijih pomorandži (ili mandarina)
2 limuna (za oko 1 dl soka)
3 dl vode
2 kesice C želatina
2-3 kašike C šećera u prahu
300 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
2 pleha za mafine (24 kalupčića)
24 papirnate korpice
Odvojite žumanca od belanaca, pa prvo umutite belanca sa šećerom u čvrst šam. Dodajte žumanca i vanilin šećer, umutite, umešajte brašno i prašak za pecivo i onda, uz lagano mućenje, dodajte postepeno ulje, mleko i narendanu pomorandžinu koru.
Pripremljenu smesu sipajte u papirnate korpice u kalupe za mafine (po 2 kašike). Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta (proverite čačkalicom da li su pečeni). Biskviti će pri pečenju malo narasti kao mafini, ali kad se ohlade splasnuće. Pečene biskvite ne vadite iz pleha i korpica, ostavite da se ohlade.
Pažljivo oljuštiti pomorandže tako da ostanu cele, pa ih oštrim nožem iseći na tanje kolutove. Potrebna su vam 24 koluta, za svaki biskvit po jedan. Kolutove pomorandži poređajte preko biskvita. Možete i blago da ih pritisnete na biskvit.
Želatin (20 g) prelijte sa isceđenim sokom od limuna (1 dl) i 3 dl vode, dodajte 2-3 kašike šećera u prahu (po ukusu) i stavite da provri uz mešanje da se razbiju grudvice. Ostavite da kratko ključa (1-2 minuta), sklonite s ringle i ostavite da se prohladi (20-30 minuta). Prohlađen želatin sipajte preko kolutova pomorandži (malo više od po jedne kašike) i ostavite da se skroz ohladi i želatin stegne.
Kad se želatin stegao, korpice sa pomorandžom izvadite na poslužavnik na pek papir.
Pripremite preliv od čokolade: otopite na laganoj vatri, uz mešanje, izlomkanu čokoladu sa uljem.
Svaku korpicu prelijte sa 2 kašike čokoladnog preliva i ostavite da se ohladi i preliv stegne.
Odvojite žumanca od belanaca, pa prvo umutite belanca sa šećerom u čvrst šam. Dodajte žumanca i vanilin šećer, umutite, umešajte brašno i prašak za pecivo i onda, uz lagano mućenje, dodajte postepeno ulje, mleko i narendanu pomorandžinu koru.
Pripremljenu smesu sipajte u papirnate korpice u kalupe za mafine (po 2 kašike). Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta (proverite čačkalicom da li su pečeni). Biskviti će pri pečenju malo narasti kao mafini, ali kad se ohlade splasnuće. Pečene biskvite ne vadite iz pleha i korpica, ostavite da se ohlade.
Pažljivo oljuštiti pomorandže tako da ostanu cele, pa ih oštrim nožem iseći na tanje kolutove. Potrebna su vam 24 koluta, za svaki biskvit po jedan. Kolutove pomorandži poređajte preko biskvita. Možete i blago da ih pritisnete na biskvit.
Želatin (20 g) prelijte sa isceđenim sokom od limuna (1 dl) i 3 dl vode, dodajte 2-3 kašike šećera u prahu (po ukusu) i stavite da provri uz mešanje da se razbiju grudvice. Ostavite da kratko ključa (1-2 minuta), sklonite s ringle i ostavite da se prohladi (20-30 minuta). Prohlađen želatin sipajte preko kolutova pomorandži (malo više od po jedne kašike) i ostavite da se skroz ohladi i želatin stegne.
Kad se želatin stegao, korpice sa pomorandžom izvadite na poslužavnik na pek papir.
Pripremite preliv od čokolade: otopite na laganoj vatri, uz mešanje, izlomkanu čokoladu sa uljem.
Svaku korpicu prelijte sa 2 kašike čokoladnog preliva i ostavite da se ohladi i preliv stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.