burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Ivanine vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 celo jaje

1 žumance

1 velika šolja masti

1 velika šolja C šećera u prahu

1 velika šolja mlevenih oraha

2 velike šolje brašna

(i više po potrebi)

1 kašičisu C sode bikarbone

so

rendana kora 1 limuna i sok

Za mazanje:

pekmez od šljiva ili kajsija za spajanje kolutova

C šećer u prahu

3 kesice vanilin šećera za uvijanje

Ivanine vanilice

Koraci pripreme

U posudu staviti jaja, mast, šećer i promešati varjačom, pa dodati mlevene orahe i brašno pomešano sa C sodom bikarbonom, narendanu koru i sok od limuna i zamesiti testo.

Odmah mogu da se prave kolutovi tako što se rastanji testo na debljinu prsta i modlom za vanilice se vade kolutovi koji se slažu u tepsiju namazanu sa mašću i posutu brašnom.

Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i voditi računa da ostanu bele.

Ohlađene vanilice mazati pekmezom i zalepiti drugi krug, pa vanilicu uvaljati u C šećer u prahu izmešanim sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Ivanine vanilice

Koraci pripreme

U posudu staviti jaja, mast, šećer i promešati varjačom, pa dodati mlevene orahe i brašno pomešano sa C sodom bikarbonom, narendanu koru i sok od limuna i zamesiti testo.

Odmah mogu da se prave kolutovi tako što se rastanji testo na debljinu prsta i modlom za vanilice se vade kolutovi koji se slažu u tepsiju namazanu sa mašću i posutu brašnom.

Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i voditi računa da ostanu bele.

Ohlađene vanilice mazati pekmezom i zalepiti drugi krug, pa vanilicu uvaljati u C šećer u prahu izmešanim sa C vanilin šećerom.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept