0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 celo jaje
1 žumance
1 velika šolja masti
1 velika šolja C šećera u prahu
1 velika šolja mlevenih oraha
2 velike šolje brašna
(i više po potrebi)
1 kašičisu C sode bikarbone
so
rendana kora 1 limuna i sok
pekmez od šljiva ili kajsija za spajanje kolutova
C šećer u prahu
3 kesice vanilin šećera za uvijanje
U posudu staviti jaja, mast, šećer i promešati varjačom, pa dodati mlevene orahe i brašno pomešano sa C sodom bikarbonom, narendanu koru i sok od limuna i zamesiti testo.
Odmah mogu da se prave kolutovi tako što se rastanji testo na debljinu prsta i modlom za vanilice se vade kolutovi koji se slažu u tepsiju namazanu sa mašću i posutu brašnom.
Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i voditi računa da ostanu bele.
Ohlađene vanilice mazati pekmezom i zalepiti drugi krug, pa vanilicu uvaljati u C šećer u prahu izmešanim sa C vanilin šećerom.
U posudu staviti jaja, mast, šećer i promešati varjačom, pa dodati mlevene orahe i brašno pomešano sa C sodom bikarbonom, narendanu koru i sok od limuna i zamesiti testo.
Odmah mogu da se prave kolutovi tako što se rastanji testo na debljinu prsta i modlom za vanilice se vade kolutovi koji se slažu u tepsiju namazanu sa mašću i posutu brašnom.
Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i voditi računa da ostanu bele.
Ohlađene vanilice mazati pekmezom i zalepiti drugi krug, pa vanilicu uvaljati u C šećer u prahu izmešanim sa C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.