0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
2 jaja
200 g kristal šećera
100 g C šećera u prahu
oko 350 g brašna
3/4 l mleka
oko 200 g oraha
100 g putera ili margarina
1/2 kesice C suvog kvasca
2 C vanilin šećera
Zamesite mekše testo od jaja, 2 kašike šećera, šolje mleka, kvasca i brašna po potrebi. Ostavite testo da odstoji (nadođe) na toplom mestu oko pola sata.
Posebno umutite puter, C šećer u prahu i mlevene orahe.
Rastanjite testo u koru debljine 1/2 cm, premažite nadevom i uviti u rolnu širine oko 5 cm. Od jedne kore se dobiju dve rolne.
Secite na komade oko 2 cm debljine, ređajte u podmazan pleh tako što će jedna sečena strana biti na plehu, a druga gore.
Ružice ređajte udaljene jedna od druge, jer će prilikom pečenja narasti.
Stavite ružice u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumene.
Za to vreme skuvajte mleko sa kristal šećerom i C vanilin šećerom, pa prelijte upola pečene ružice.
Vratite ih u rernu i pa ih dopecite.
Zamesite mekše testo od jaja, 2 kašike šećera, šolje mleka, kvasca i brašna po potrebi. Ostavite testo da odstoji (nadođe) na toplom mestu oko pola sata.
Posebno umutite puter, C šećer u prahu i mlevene orahe.
Rastanjite testo u koru debljine 1/2 cm, premažite nadevom i uviti u rolnu širine oko 5 cm. Od jedne kore se dobiju dve rolne.
Secite na komade oko 2 cm debljine, ređajte u podmazan pleh tako što će jedna sečena strana biti na plehu, a druga gore.
Ružice ređajte udaljene jedna od druge, jer će prilikom pečenja narasti.
Stavite ružice u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumene.
Za to vreme skuvajte mleko sa kristal šećerom i C vanilin šećerom, pa prelijte upola pečene ružice.
Vratite ih u rernu i pa ih dopecite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.