burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Domaće štrudlice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

Za testo:

300 g brašna

150 g margarina

1 kesica C praška za pecivo

100 g kisele pavlake

Za nadev:

džem

Za posipanje:

C šećer u prahu

1 kesica C vanilin šećera

Domaće štrudlice

Koraci pripreme

Za testo:
U dublju posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin (sobne temperature), umešati C prašak za pecivo, kiselu pavlaku i zamesiti testo.

Testo razviti oklagijim na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na tri trake.

Na svaku traku (niz duž) staviti džem. Prstima spojiti krajeve, blago pritiskajući kako bi se zalepili.

Okrenuti na drugu stranu i iseći na štrudlice željene dužine.

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok blago ne porumene (oko 15 minuta).

Gotove štrudlice izvaditi uz rerne.

Vruće štrudlice uvaljati u mešavinu C šećera u prahu i C vanilin šećera.

Štrudlice servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Domaće štrudlice

Koraci pripreme

Za testo:
U dublju posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin (sobne temperature), umešati C prašak za pecivo, kiselu pavlaku i zamesiti testo.

Testo razviti oklagijim na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na tri trake.

Na svaku traku (niz duž) staviti džem. Prstima spojiti krajeve, blago pritiskajući kako bi se zalepili.

Okrenuti na drugu stranu i iseći na štrudlice željene dužine.

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok blago ne porumene (oko 15 minuta).

Gotove štrudlice izvaditi uz rerne.

Vruće štrudlice uvaljati u mešavinu C šećera u prahu i C vanilin šećera.

Štrudlice servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept