0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30 rolnica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30 rolnica
100 ml vode
150 ml ulja
20 g kvasca
1/2 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 kašičica šećera
500 g brašna
4-5 jabuka
5 kašika šećera
orah
C šećer u prahu
jabuke propržiti sa šećerom
Potpiti kvasac, šećer i malo brašna da nadođe.
Zamesiti testo od ulja, nadošlog kvasca, brašna, C praška za pecivo i C vanilin šećera, ostaviti 30 minuta.
Testo podeliti na 5 loptica. Loptice razviti na otprilike 0.5 mm i na jednom kraju staviti fil, umotati i seći na male rolnice - štrudlice.
Peći dok ne porumene. Posuti C šećerom u prahu.
Potpiti kvasac, šećer i malo brašna da nadođe.
Zamesiti testo od ulja, nadošlog kvasca, brašna, C praška za pecivo i C vanilin šećera, ostaviti 30 minuta.
Testo podeliti na 5 loptica. Loptice razviti na otprilike 0.5 mm i na jednom kraju staviti fil, umotati i seći na male rolnice - štrudlice.
Peći dok ne porumene. Posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.