0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
1/2 kg brašna
1 celo jaje + 1 žumance
1 limun
5 kašika šećera
200 g masti
C šećer u prahu
Penasto ulupati 200 g masti sa 5 kašika šećera.
Zatim dodati 1 jaje + žumance, ceo limunov sok zajedno sa narendanom koricom, 500 g brašna i sve lepo izraditi u testo.
Zamotati u providnu foliju i odložiti testo na pola sata u frižider, da bih se testo moglo lakše razviti.
Nakon što je testo odstajalo razviti oklagijom debljine 0,5 mm i modlom vaditi cvetiće.
Ređati na papir za pečenje u zagrejanoj rerni na 200 C 15-20 min. Voditi računa da ostanu bele.
Kada se prohlade premažite sredinu sa džemom od kajsije.
Nakon toga uvaljati u C šećer u prahu.
Penasto ulupati 200 g masti sa 5 kašika šećera.
Zatim dodati 1 jaje + žumance, ceo limunov sok zajedno sa narendanom koricom, 500 g brašna i sve lepo izraditi u testo.
Zamotati u providnu foliju i odložiti testo na pola sata u frižider, da bih se testo moglo lakše razviti.
Nakon što je testo odstajalo razviti oklagijom debljine 0,5 mm i modlom vaditi cvetiće.
Ređati na papir za pečenje u zagrejanoj rerni na 200 C 15-20 min. Voditi računa da ostanu bele.
Kada se prohlade premažite sredinu sa džemom od kajsije.
Nakon toga uvaljati u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.