burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Cimet ružice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

100 ml mlake vode

200 ml mleka

100 g margarina

2 jajeta

600 g brašna

1 kesica C vanilin šećera

4 supene kašike šećera

10 g C suvog kvasca

1 kesica cimeta u prahu

100 g C šećera u prahu

Cimet ružice

Koraci pripreme

Kašiku šećera i kvasac rastopite u mleku. Umutite jedno jaje, dodajte rastopljen margarin, vodu i kesicu C vanilin šećera.

Smesu sjedinite s rastopljenim kvascem i dobro izmešajte. Zamesite testo i ostavite ga da nadođe.

Odlomite mali komad testa, a ostatak podelite na četiri dela.

Razvucite četiri kore, pa tri premažite s malo otopljenog margarina, pospite kašikom šećera i s malo cimeta. Ređajte jednu preko druge, a prazna neka bude poslednja.

Stavite sve u tepsiju, pa podelite na osam jednakih delova i svaki deo zasecite kroz sredinu.

Vrh jednog dela povucite ka sebi, provucite ga kroz zarezani deo i vratite u početni položaj. Komad testa koji ste prvo odvojili stavite u sredinu.

Pecite na 200 C 20 min. Kad je pečeno premažite margarinom i pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Cimet ružice

Koraci pripreme

Kašiku šećera i kvasac rastopite u mleku. Umutite jedno jaje, dodajte rastopljen margarin, vodu i kesicu C vanilin šećera.

Smesu sjedinite s rastopljenim kvascem i dobro izmešajte. Zamesite testo i ostavite ga da nadođe.

Odlomite mali komad testa, a ostatak podelite na četiri dela.

Razvucite četiri kore, pa tri premažite s malo otopljenog margarina, pospite kašikom šećera i s malo cimeta. Ređajte jednu preko druge, a prazna neka bude poslednja.

Stavite sve u tepsiju, pa podelite na osam jednakih delova i svaki deo zasecite kroz sredinu.

Vrh jednog dela povucite ka sebi, provucite ga kroz zarezani deo i vratite u početni položaj. Komad testa koji ste prvo odvojili stavite u sredinu.

Pecite na 200 C 20 min. Kad je pečeno premažite margarinom i pospite C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept