burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Cimet rolnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za testo:

pola kockice kvasca

2 dl mlakog mleka

1-2 dl mlake vode

kašičica šećera

prstohvat soli

kašika omeksalog margarina

1 jaje

brašno po potrebi

Za fil:

omekšali margarin

smeđi šećer (oko 150-200g)

2 kesice cimeta

1 kesica C vanilin šećera

Preliv:

kašika omekšalog margarina

C šećer u prahu (oko 100g)

nekoliko kašika mlakog mleka

Cimet rolnice

Koraci pripreme

U mleko i vodu razmututi kvasac sa šećerom i pustiti nekoliko minuta da nadođe.

Dodati omekšali margarin, so i jaje pa izmutiti i dodavati polako brašno da se zamesi meko testo, ali da se ne lepi za ruke.

Ostaviti oko 1h da testo naraste.

Rukama ili oklagijom oblikovati pravougaonik od testa debljine oko pola cm i namazati margarinom u tankom sloju pa posuti mešavinom smeđeg šećera, cimeta i vanilin šećera i urolati u valjak.

Iseći valjak na podjednake delove i složiti u namašćen pleh i pustiti da rolnice odmore bar pola sata.

Po želji ih pre pečenja namazati sa malo margarina.

Peći na 200C dok ne porumene (oko 20-25min) i na vruće rolnice naneti preliv.

Preliv napraviti tako što se margarin izmeša sa prah šećerom i postepeno dodavati kašiku po kašiku mleka dok se ne dobije preliv željene gustine.

Naši proizvodi

Cimet rolnice

Koraci pripreme

U mleko i vodu razmututi kvasac sa šećerom i pustiti nekoliko minuta da nadođe.

Dodati omekšali margarin, so i jaje pa izmutiti i dodavati polako brašno da se zamesi meko testo, ali da se ne lepi za ruke.

Ostaviti oko 1h da testo naraste.

Rukama ili oklagijom oblikovati pravougaonik od testa debljine oko pola cm i namazati margarinom u tankom sloju pa posuti mešavinom smeđeg šećera, cimeta i vanilin šećera i urolati u valjak.

Iseći valjak na podjednake delove i složiti u namašćen pleh i pustiti da rolnice odmore bar pola sata.

Po želji ih pre pečenja namazati sa malo margarina.

Peći na 200C dok ne porumene (oko 20-25min) i na vruće rolnice naneti preliv.

Preliv napraviti tako što se margarin izmeša sa prah šećerom i postepeno dodavati kašiku po kašiku mleka dok se ne dobije preliv željene gustine.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept