burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 50 rolnica

Cimet rolnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 50 rolnica

Sastojci

Testo:

200 ml mleka

2,5 kašičice C suvog kvasca

50 g šećera

1 jaje

1 žumance

50 g putera

350-400 g brašna

1 kašičica soli

Fil:

70 g braon šečera

2 kašike cimeta

1 kesica C vanilin šećera

50 g putera

Preliv:

100 g krem sira

50 g putera sobne temperature

80-100 g C šećera u prahu

1 kašičica eksrakta vanile

Cimet rolnice

Koraci pripreme

Mleko zagrejati do granice ključanja, ali nikako ne dopustite da proključa. Sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti testo, i pospite preko kvasac. Dodajte šećer, jaje, žumance i istopljeni puter.

Miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i so i nastavite da mešate dok se testo ne formira. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da ručno mesite još 10-tak minuta. Kada ste formirali loptu od testa, prebacite ga u nauljenu posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena.

Kada se testo udvostručilo, prebacite ga na dobro pobrašnjenu površinu i razvucite ga na debljinu od 2-3 mm.

Puter, sobne temperature, premazati preko testa tako da krajeve ostavite suve.

U maloj činiji pomešajte braon šećer i cimet i C vanilin šećer, pa zatim pospite preko putera, ravnomerno celom površinom i rukama utapkajte u testo.

Pažljivo urolajte testo. Kada je formirana rolna, krajeve isecite. Ja sam koristila konac za sečenje rolnica, a možete koristiti i oštriji nož.

Poređajte ih horizontalno u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji jos pola sata.

Nakon toga, pecite 15 min na 180 stepeni. Najbolje je da pratite dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.

Kada ih izvadite iz rerne, neka odmore 5-10 min, a za to vreme napravite preliv tako što ćete sve sastojke umutiti mikserom i preliti preko rolnica.

Naši proizvodi

Cimet rolnice

Koraci pripreme

Mleko zagrejati do granice ključanja, ali nikako ne dopustite da proključa. Sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti testo, i pospite preko kvasac. Dodajte šećer, jaje, žumance i istopljeni puter.

Miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i so i nastavite da mešate dok se testo ne formira. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da ručno mesite još 10-tak minuta. Kada ste formirali loptu od testa, prebacite ga u nauljenu posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena.

Kada se testo udvostručilo, prebacite ga na dobro pobrašnjenu površinu i razvucite ga na debljinu od 2-3 mm.

Puter, sobne temperature, premazati preko testa tako da krajeve ostavite suve.

U maloj činiji pomešajte braon šećer i cimet i C vanilin šećer, pa zatim pospite preko putera, ravnomerno celom površinom i rukama utapkajte u testo.

Pažljivo urolajte testo. Kada je formirana rolna, krajeve isecite. Ja sam koristila konac za sečenje rolnica, a možete koristiti i oštriji nož.

Poređajte ih horizontalno u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji jos pola sata.

Nakon toga, pecite 15 min na 180 stepeni. Najbolje je da pratite dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.

Kada ih izvadite iz rerne, neka odmore 5-10 min, a za to vreme napravite preliv tako što ćete sve sastojke umutiti mikserom i preliti preko rolnica.

Autor

Irena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept