burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Cimet rolnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

300 ml mleka

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica C praška za pecivo

6 kašika šećera

1 kašičica soli

6 kašika otopljenog margarina

1 jaje

oko 700-800 g brašna

šećer i cimet za fil

C šećer u prahu i mleko za preliv

Cimet rolnice

Koraci pripreme

Kvasac i šećer ostaviti u mlakom mleku desetak minuta, pa zamesiti mekano testo od sastojaka.

Ostaviti da naraste oko pola sata pa podeliti na dva dela. Testo rastanjiti u pravougaonik, posipati šećerom i cimetom (količina po želji), uviti rolat i seći na komade širine 2 cm.

Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti 20-tak minuta da odstoje i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

1/2 šolje C šećera u prahu pomešati sa malo mleka da se dobije gusta smesa i njome preliti svaku rolnicu kada su pečene.

Naši proizvodi

Cimet rolnice

Koraci pripreme

Kvasac i šećer ostaviti u mlakom mleku desetak minuta, pa zamesiti mekano testo od sastojaka.

Ostaviti da naraste oko pola sata pa podeliti na dva dela. Testo rastanjiti u pravougaonik, posipati šećerom i cimetom (količina po želji), uviti rolat i seći na komade širine 2 cm.

Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti 20-tak minuta da odstoje i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

1/2 šolje C šećera u prahu pomešati sa malo mleka da se dobije gusta smesa i njome preliti svaku rolnicu kada su pečene.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept