0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
120 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
120 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
1 šolja masti
3 šolje brašna
1 celo jaje + 2 žumanca
1 C suvi kvasac
3 kašike šećera
džema od kajsija
po potrebi C prah šećera
2 kesice C vanilin šećera
Prvo se mast istrlja rukama zajedno sa brašnom, zatim se doda jaje i žumanca, šećer i predhodno uskisao kvasac sa malo mleka.
Testo se još malo izmesi a zatim se uvije u čistu kuhinjsku krpu, poveže gumicom ili suprotnim krajevima krpe i spusti u sud sa hladnom vodom.
Testo će biti na dnu suda a za sat vremena od prilike će uskisnuti i podići na površinu vode.
Kada testo ispliva na površinu, izvadite ga iz krpe, još lagano umesite i pažljivo razvucite u koru debljine 1 cm, pravite kiflice, filujte đžemom ili orasima.
Ustavite da odstoje u plehu dok se rerna ne zagreje.
Pecite ih na 180 - 200 stepeni oko 20 minuta (zavisno od rerne) i još vruće ih uvaljajte u C prah šećer, zamirisan C vanilom.
Prvo se mast istrlja rukama zajedno sa brašnom, zatim se doda jaje i žumanca, šećer i predhodno uskisao kvasac sa malo mleka.
Testo se još malo izmesi a zatim se uvije u čistu kuhinjsku krpu, poveže gumicom ili suprotnim krajevima krpe i spusti u sud sa hladnom vodom.
Testo će biti na dnu suda a za sat vremena od prilike će uskisnuti i podići na površinu vode.
Kada testo ispliva na površinu, izvadite ga iz krpe, još lagano umesite i pažljivo razvucite u koru debljine 1 cm, pravite kiflice, filujte đžemom ili orasima.
Ustavite da odstoje u plehu dok se rerna ne zagreje.
Pecite ih na 180 - 200 stepeni oko 20 minuta (zavisno od rerne) i još vruće ih uvaljajte u C prah šećer, zamirisan C vanilom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.