burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Brankičini medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

165 g meda

60 g C šećera u prahu

250 g margarina ili putera

1 jaje

1 C prašak za pecivo

oko 550 g brašna

po želji malo cimeta

Kraljevska glazura:

1 belance

230-250 g C šećera u prahu

Brankičini medenjaci

Koraci pripreme

Medu dodati šećer i mešati da se šećer otopi, pa dodati omekšali margarin, pa opet mešati.

Ne mora da se skroz sjedini, samo da nema velikih grudvi, pa dodati jaje i opet mešati, pa pola mere brašna, cimet i opet mešati.

Zatim dodati C prašak za pecivo i skoro svu količinu brašna od 550 g.

Sad će već biti tvrđe, neće biti za mućenje, ali i dalje je mekano, lepljivo, pa po malo dodavati brašna i mesiti.

Kada umesite treba da bude mekano i skoro lepljivo, najbolje završiti mešenje na stolu. Umotati u foliju i staviti u frižider bar sat vremena.

Radnu površinu posuti brašnom i razvući oklagijom, pa modlicama vaditi medenjake. Peći na 180 stepeni dok rubovi ne počnu da rumene, treba da ostanu svetli. Peku se oko 8 do 10 minuta, u zavisnosti od rerne.

Kraljevska glazura:
Belance ulupati viljuškom pa dodati 200 g C šećera u prahu, treba da je gušće od jogurta i onda dodati boju koju hoćete.

Ako hoćete više boja, podelite smesu u nekoliko činijica i dodajte boje pa umutite.

Ako su boje tečne, kada umutite dodajte kašiku C šećera u prahu u smesu.

Sipati u kese za zamrzivač pa odseći vrhove oko 2 mm. Dalje je sve vaša mašta!

Naši proizvodi

Brankičini medenjaci

Koraci pripreme

Medu dodati šećer i mešati da se šećer otopi, pa dodati omekšali margarin, pa opet mešati.

Ne mora da se skroz sjedini, samo da nema velikih grudvi, pa dodati jaje i opet mešati, pa pola mere brašna, cimet i opet mešati.

Zatim dodati C prašak za pecivo i skoro svu količinu brašna od 550 g.

Sad će već biti tvrđe, neće biti za mućenje, ali i dalje je mekano, lepljivo, pa po malo dodavati brašna i mesiti.

Kada umesite treba da bude mekano i skoro lepljivo, najbolje završiti mešenje na stolu. Umotati u foliju i staviti u frižider bar sat vremena.

Radnu površinu posuti brašnom i razvući oklagijom, pa modlicama vaditi medenjake. Peći na 180 stepeni dok rubovi ne počnu da rumene, treba da ostanu svetli. Peku se oko 8 do 10 minuta, u zavisnosti od rerne.

Kraljevska glazura:
Belance ulupati viljuškom pa dodati 200 g C šećera u prahu, treba da je gušće od jogurta i onda dodati boju koju hoćete.

Ako hoćete više boja, podelite smesu u nekoliko činijica i dodajte boje pa umutite.

Ako su boje tečne, kada umutite dodajte kašiku C šećera u prahu u smesu.

Sipati u kese za zamrzivač pa odseći vrhove oko 2 mm. Dalje je sve vaša mašta!

Autor

Brankica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept