0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
izrendana kora od jednog limuna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1 kašika ruma
C šećer u prahu za posipanje
očišćene višnje
mlečna čokolada
Razdvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti penasto sa šećerom i C vanilin šećerom, potom toj smesi dodati dobro umućena belanca.
Dodati ulje, mleko, koricu limuna, rum i sve dobro sjediniti. U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Kalupe za mafine obložiti papirnim korpicama i sipati pripremljenu smesu. Po želji dodati višnje i čokoladu.
Peći na 180 stepeni 20-30 minuta u zavisnosti od rerne.
Kada su mafini pečeni, posuti ih C šećerom u prahu.
Razdvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti penasto sa šećerom i C vanilin šećerom, potom toj smesi dodati dobro umućena belanca.
Dodati ulje, mleko, koricu limuna, rum i sve dobro sjediniti. U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Kalupe za mafine obložiti papirnim korpicama i sipati pripremljenu smesu. Po želji dodati višnje i čokoladu.
Peći na 180 stepeni 20-30 minuta u zavisnosti od rerne.
Kada su mafini pečeni, posuti ih C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.