0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
350 g šećera
100 ml vode
200 g oraha
150 g keksa
125 g margarina
2 kašike ruma
250 g C šećera u prahu
6 kašika vruće vode
malo soka od limuna
malo ulja
Pomešati vodu i šećer da se kuvaju.
Kada provri, kuvajte još 2 minuta. Sklonite i dodajte margarin.
Kada se rastopi, dodajte mlevene orahe i mleveni keks i rum.
Sipajte u mali kalup obložen pek papirom i poravnjajte.
Fondan:
C šećer u prahu postepeno nalivajte vrućom vodom i brzo mešajte varjačom.
Dodajte sok od limuna i malo ulja i prelijte preko kore.
Pomešati vodu i šećer da se kuvaju.
Kada provri, kuvajte još 2 minuta. Sklonite i dodajte margarin.
Kada se rastopi, dodajte mlevene orahe i mleveni keks i rum.
Sipajte u mali kalup obložen pek papirom i poravnjajte.
Fondan:
C šećer u prahu postepeno nalivajte vrućom vodom i brzo mešajte varjačom.
Dodajte sok od limuna i malo ulja i prelijte preko kore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.