0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
24
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
24
2 malo Zumanjak
3 kašika Secer
150 kg Margarina
400 g Brasno
2-3 kašika Mleko
1 malo So
1 malo Belance
Brzo se spremaju, dekorativne i ukusne. Cak i za pocetnike preporucujem.
Zumanjke pomesati sa secerom i margarinom. Kad se lepo umuti, dodati brasno i prasak za pecivo. Prstohvat soli. Zamesiti glatko testo uz dodatak mleka. Mleko se moze povecati zavisi od testa. Ne treba da je lepljivo.
Testo podeliti na dva dela. Svaku jufku razviti u krug. Namazati blago ulupanim belancetom i posuti kokosom i vanil secerom. Seci testo na 12 delova i rolati u kiflice.
Kiflice peci na 180 stepeni oko 25 minuta. Jos tople uvaljati u prah secer.
Brzo se spremaju, dekorativne i ukusne. Cak i za pocetnike preporucujem.
Zumanjke pomesati sa secerom i margarinom. Kad se lepo umuti, dodati brasno i prasak za pecivo. Prstohvat soli. Zamesiti glatko testo uz dodatak mleka. Mleko se moze povecati zavisi od testa. Ne treba da je lepljivo.
Testo podeliti na dva dela. Svaku jufku razviti u krug. Namazati blago ulupanim belancetom i posuti kokosom i vanil secerom. Seci testo na 12 delova i rolati u kiflice.
Kiflice peci na 180 stepeni oko 25 minuta. Jos tople uvaljati u prah secer.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.