burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Bele kokos kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Testo

2 malo Zumanjak

3 kašika Secer

150 kg Margarina

400 g Brasno

2-3 kašika Mleko

1 kesica C Prašak za pecivo

1 malo So

Punjenje

1 malo Belance

50 g C Kokosovo brašno

1 kesica C Vanilin šećer

Za posipanje

5 kašika C Šećer u prahu

Bele kokos kiflice

Brzo se spremaju, dekorativne i ukusne. Cak i za pocetnike preporucujem.

Koraci pripreme

Za testo

Zumanjke pomesati sa secerom i margarinom. Kad se lepo umuti, dodati brasno i prasak za pecivo. Prstohvat soli. Zamesiti glatko testo uz dodatak mleka. Mleko se moze povecati zavisi od testa. Ne treba da je lepljivo.

Izrada kiflica

Testo podeliti na dva dela. Svaku jufku razviti u krug. Namazati blago ulupanim belancetom i posuti kokosom i vanil secerom. Seci testo na 12 delova i rolati u kiflice.

Pecenje

Kiflice peci na 180 stepeni oko 25 minuta. Jos tople uvaljati u prah secer.

Naši proizvodi

Bele kokos kiflice

Brzo se spremaju, dekorativne i ukusne. Cak i za pocetnike preporucujem.

Koraci pripreme

Za testo

Zumanjke pomesati sa secerom i margarinom. Kad se lepo umuti, dodati brasno i prasak za pecivo. Prstohvat soli. Zamesiti glatko testo uz dodatak mleka. Mleko se moze povecati zavisi od testa. Ne treba da je lepljivo.

Izrada kiflica

Testo podeliti na dva dela. Svaku jufku razviti u krug. Namazati blago ulupanim belancetom i posuti kokosom i vanil secerom. Seci testo na 12 delova i rolati u kiflice.

Pecenje

Kiflice peci na 180 stepeni oko 25 minuta. Jos tople uvaljati u prah secer.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept