burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Bele kokos bajadere

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Prvi sloj:

200 g mlevenog keksa

200 g C Kokosovo brašno

1 kesica C Vanilin šećer

125 g C Šećer u prahu

150 ml mleka

200 g maslaca

Beli sloj:

150 ml vode

125 g šećera

125 g maslaca

1 kesica C Vanilin šećer

200 g C Zamena za mleko u prahu

100 g bele čokolade

Čokoladni sloj:

100 g crne čokolade

50 ml ulja

Bele kokos bajadere

Ukusan i dekorativan kolač zasladiće vašu slavsku trpezu.

Koraci pripreme

Priprema kolača:

U činiji pomešati keks, kokos, vanilin šećer, šećer u prahu, mleko i omekšali maslac. Kada su sastojci sjedinjeni rasporediti ih ravnomerno u kalup dimenzija 20 x 20 cm.
Otopiti crnu čokoladu sa malo ulja i vruću je izliti preko prvog sloja. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Za desetak minuta krenuti sa pripremom belog fila. U šerpicu dodati vodu, šećer, vanilin šećer i maslac. Zagrevati na srednoj vatri uz povremeno mešanje. Kada smesa provri i šečer se otopi, kuvati još 2 minuta. Vruću smesu presuti u činiju. Odmah zatim dodati zamenu za mleko u prahu i umutiti je mikserom par minuta. U smesu dodati izlomljenu belu čokoladu. Mešati špatulom dok se čokolada ne otopi.
Proveriti da li je čokolada stegnuta. Ako jeste, izvaditi kolač iz frižidera. Preko čokolade izliti beli fil i ravnomerno ga rasporediti. Bajaderu ostaviti u frižideru da se stegne bar 3h, a najbolje preko noći. Štanglice seći nakon što je bajadera odstojala u frižideru.

Naši proizvodi

Bele kokos bajadere

Ukusan i dekorativan kolač zasladiće vašu slavsku trpezu.

Koraci pripreme

Priprema kolača:

U činiji pomešati keks, kokos, vanilin šećer, šećer u prahu, mleko i omekšali maslac. Kada su sastojci sjedinjeni rasporediti ih ravnomerno u kalup dimenzija 20 x 20 cm.
Otopiti crnu čokoladu sa malo ulja i vruću je izliti preko prvog sloja. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Za desetak minuta krenuti sa pripremom belog fila. U šerpicu dodati vodu, šećer, vanilin šećer i maslac. Zagrevati na srednoj vatri uz povremeno mešanje. Kada smesa provri i šečer se otopi, kuvati još 2 minuta. Vruću smesu presuti u činiju. Odmah zatim dodati zamenu za mleko u prahu i umutiti je mikserom par minuta. U smesu dodati izlomljenu belu čokoladu. Mešati špatulom dok se čokolada ne otopi.
Proveriti da li je čokolada stegnuta. Ako jeste, izvaditi kolač iz frižidera. Preko čokolade izliti beli fil i ravnomerno ga rasporediti. Bajaderu ostaviti u frižideru da se stegne bar 3h, a najbolje preko noći. Štanglice seći nakon što je bajadera odstojala u frižideru.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept