1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
30
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
200 g mlevenog keksa
150 ml mleka
200 g maslaca
150 ml vode
125 g šećera
125 g maslaca
200 g C Zamena za mleko u prahu
100 g bele čokolade
100 g crne čokolade
50 ml ulja
Ukusan i dekorativan kolač zasladiće vašu slavsku trpezu.
U činiji pomešati keks, kokos, vanilin šećer, šećer u prahu, mleko i omekšali maslac. Kada su sastojci sjedinjeni rasporediti ih ravnomerno u kalup dimenzija 20 x 20 cm.
Otopiti crnu čokoladu sa malo ulja i vruću je izliti preko prvog sloja. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Za desetak minuta krenuti sa pripremom belog fila. U šerpicu dodati vodu, šećer, vanilin šećer i maslac. Zagrevati na srednoj vatri uz povremeno mešanje. Kada smesa provri i šečer se otopi, kuvati još 2 minuta. Vruću smesu presuti u činiju. Odmah zatim dodati zamenu za mleko u prahu i umutiti je mikserom par minuta. U smesu dodati izlomljenu belu čokoladu. Mešati špatulom dok se čokolada ne otopi.
Proveriti da li je čokolada stegnuta. Ako jeste, izvaditi kolač iz frižidera. Preko čokolade izliti beli fil i ravnomerno ga rasporediti. Bajaderu ostaviti u frižideru da se stegne bar 3h, a najbolje preko noći. Štanglice seći nakon što je bajadera odstojala u frižideru.
Ukusan i dekorativan kolač zasladiće vašu slavsku trpezu.
U činiji pomešati keks, kokos, vanilin šećer, šećer u prahu, mleko i omekšali maslac. Kada su sastojci sjedinjeni rasporediti ih ravnomerno u kalup dimenzija 20 x 20 cm.
Otopiti crnu čokoladu sa malo ulja i vruću je izliti preko prvog sloja. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Za desetak minuta krenuti sa pripremom belog fila. U šerpicu dodati vodu, šećer, vanilin šećer i maslac. Zagrevati na srednoj vatri uz povremeno mešanje. Kada smesa provri i šečer se otopi, kuvati još 2 minuta. Vruću smesu presuti u činiju. Odmah zatim dodati zamenu za mleko u prahu i umutiti je mikserom par minuta. U smesu dodati izlomljenu belu čokoladu. Mešati špatulom dok se čokolada ne otopi.
Proveriti da li je čokolada stegnuta. Ako jeste, izvaditi kolač iz frižidera. Preko čokolade izliti beli fil i ravnomerno ga rasporediti. Bajaderu ostaviti u frižideru da se stegne bar 3h, a najbolje preko noći. Štanglice seći nakon što je bajadera odstojala u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.