0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
180 g masti
400 g brašna
1 sveži kvasac
1 dl mleka
1 dl vode
2 kašike šećera za kvasac
1 prstohvat soli
C šećer u prahu za posipanje
Pomešati vodu, mleko i šećer, zagrejati i pomešati sa kvascem.
Ostaviti na toplom da naraste. Za to vreme umutiti mast varjačom da bude bela i penasta.
Prosejati brašno i dodati sve sastojke. Ostaviti 20 min. u frižideru.
Razvući tanko, iseći u trouglove i filovati kremom, pekmezom, makom, orasima.
Peći na 180 stepeni oko 15 min da ostanu svetle boje.
Posuti C šećerom u prahu.
Pomešati vodu, mleko i šećer, zagrejati i pomešati sa kvascem.
Ostaviti na toplom da naraste. Za to vreme umutiti mast varjačom da bude bela i penasta.
Prosejati brašno i dodati sve sastojke. Ostaviti 20 min. u frižideru.
Razvući tanko, iseći u trouglove i filovati kremom, pekmezom, makom, orasima.
Peći na 180 stepeni oko 15 min da ostanu svetle boje.
Posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.