burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Bela gnezda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru

4 komad Belance

135 g C Šećer u prahu

1 komad C Vanilin šećer

70 ml Ulje

90 g Brašno

100 g Kandirano voće

Krema

125 g Puter

200 g C Šećer u prahu

1 prstohvat So

2 kašika Mleko

Dekoracija

100 g Šareni bonboni

Bela gnezda

Definitivno će za praznike biti ukras svakog stola. Deca će se oduševiti.

Koraci pripreme

Za testo

Belanca umutiti sa šećerom u prahu. Dodati vanil šećer. Zatim naizmenično dodavati ulje i brašno. Ručno mešati, na kraju se smesi dodaje i kandirano voće. Peći na 180 minuta oko 15 do 20 minuta.

Krema

Puter umutiti sa šećerom u prahu. Dodati so i mleko.

Sastavljanje mafina

Ispečene mafine ukrasiti kremom iz sprica, poput gnezda. Puniti i ukrasiti šarenim bombonima.

Naši proizvodi

Bela gnezda

Definitivno će za praznike biti ukras svakog stola. Deca će se oduševiti.

Koraci pripreme

Za testo

Belanca umutiti sa šećerom u prahu. Dodati vanil šećer. Zatim naizmenično dodavati ulje i brašno. Ručno mešati, na kraju se smesi dodaje i kandirano voće. Peći na 180 minuta oko 15 do 20 minuta.

Krema

Puter umutiti sa šećerom u prahu. Dodati so i mleko.

Sastavljanje mafina

Ispečene mafine ukrasiti kremom iz sprica, poput gnezda. Puniti i ukrasiti šarenim bombonima.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept