burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Banatski salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

500 ml mleka

1 kockica kvasca ili 50 g suvog C kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 kg brašna

600 g sala

1 tegla džema od šljiva

200 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

Banatski salčići

Koraci pripreme

Razmrviti kvasac u toplom mleku sa dodatkom kašičice šećera. Dodati kašiku brašna i ostaviti da nadođe.

Salo očistiti od opni i žila i samleti na mašini za meso. Odvojiti malo brašna i utrljati 300 g sala.

U nadošli kvasac dodati brašno, so i mesiti testo pa na kraju dodati salo i brašno. Ostaviti testo oko 30 minuta da se udvostruči.

Testo razviti u obliku kvadrata i premazati trećinom samlevenog sala i preklopiti kao pismo. Ostaviti da odstoji 30 minuta.

Postupak ponoviti još najmanje tri puta. Svaki put kada preklapate testo, treba to uraditi istim redosledom, da testo bude lisnato.

Na kraju testo rasklagijati u obliku kvadrata, nemojte ga mesiti. Kvadrate na sredini puniti džemom i krajeve skupiti tako da se malo vidi džem.

Može se i preklapati. Ređati u nauljen i pobrašnjen pleh.

Peći u rerni na 200 stepeni dok blago ne porumene.

Kad se izvade iz rerne, pokriti krpom da malo odstoje, pa ih posuti C šećerom u prahu zamirisanim C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Banatski salčići

Koraci pripreme

Razmrviti kvasac u toplom mleku sa dodatkom kašičice šećera. Dodati kašiku brašna i ostaviti da nadođe.

Salo očistiti od opni i žila i samleti na mašini za meso. Odvojiti malo brašna i utrljati 300 g sala.

U nadošli kvasac dodati brašno, so i mesiti testo pa na kraju dodati salo i brašno. Ostaviti testo oko 30 minuta da se udvostruči.

Testo razviti u obliku kvadrata i premazati trećinom samlevenog sala i preklopiti kao pismo. Ostaviti da odstoji 30 minuta.

Postupak ponoviti još najmanje tri puta. Svaki put kada preklapate testo, treba to uraditi istim redosledom, da testo bude lisnato.

Na kraju testo rasklagijati u obliku kvadrata, nemojte ga mesiti. Kvadrate na sredini puniti džemom i krajeve skupiti tako da se malo vidi džem.

Može se i preklapati. Ređati u nauljen i pobrašnjen pleh.

Peći u rerni na 200 stepeni dok blago ne porumene.

Kad se izvade iz rerne, pokriti krpom da malo odstoje, pa ih posuti C šećerom u prahu zamirisanim C vanilin šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept