burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6-8

Banatski poljupci (vanilice)

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6-8

Sastojci

250 g margarina

1 kg brašna

2 kašike C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

1 jaje

1 žumance

2 kašike jogurta

1/2 kesice C praška za pecivo

1 prstohvat soli

1 teglica pekmeza (šljiva/kajsija)

100 g C šećera u prahu

Banatski poljupci (vanilice)

Koraci pripreme

Utrljati margarin sa brašnom, pa zatim dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, celo jaje i jedno žumance, jogurt, C prašak za pecivo i prstohvat soli.

Umesiti testo tako da se ne mrvi i kida.

Ostavite da odstoji 15 min, pokriven krpom ili folijom.

Razvući oklagijom na debljinu od oko pola centimetra i napraviti u željeni oblik i namažite pekmezom od šljiva/kajsija.

Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 min (treba da ostanu bele ili barem malo porumene).

Odmah nakon vađenja iz rerne valjati u C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Banatski poljupci (vanilice)

Koraci pripreme

Utrljati margarin sa brašnom, pa zatim dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, celo jaje i jedno žumance, jogurt, C prašak za pecivo i prstohvat soli.

Umesiti testo tako da se ne mrvi i kida.

Ostavite da odstoji 15 min, pokriven krpom ili folijom.

Razvući oklagijom na debljinu od oko pola centimetra i napraviti u željeni oblik i namažite pekmezom od šljiva/kajsija.

Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 min (treba da ostanu bele ili barem malo porumene).

Odmah nakon vađenja iz rerne valjati u C šećer u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept