0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6-8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6-8
250 g margarina
1 kg brašna
2 kašike C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1 jaje
1 žumance
2 kašike jogurta
1/2 kesice C praška za pecivo
1 prstohvat soli
1 teglica pekmeza (šljiva/kajsija)
100 g C šećera u prahu
Utrljati margarin sa brašnom, pa zatim dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, celo jaje i jedno žumance, jogurt, C prašak za pecivo i prstohvat soli.
Umesiti testo tako da se ne mrvi i kida.
Ostavite da odstoji 15 min, pokriven krpom ili folijom.
Razvući oklagijom na debljinu od oko pola centimetra i napraviti u željeni oblik i namažite pekmezom od šljiva/kajsija.
Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 min (treba da ostanu bele ili barem malo porumene).
Odmah nakon vađenja iz rerne valjati u C šećer u prahu.
Utrljati margarin sa brašnom, pa zatim dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, celo jaje i jedno žumance, jogurt, C prašak za pecivo i prstohvat soli.
Umesiti testo tako da se ne mrvi i kida.
Ostavite da odstoji 15 min, pokriven krpom ili folijom.
Razvući oklagijom na debljinu od oko pola centimetra i napraviti u željeni oblik i namažite pekmezom od šljiva/kajsija.
Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 min (treba da ostanu bele ili barem malo porumene).
Odmah nakon vađenja iz rerne valjati u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.