0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
300 g kora za pitu
300 g blanširanog badema
100 g C šećera u prahu
150 - 200 g posnog margarina
300 g meda
200 g pečenog susama
C čvrstin
Bademe sameljite sitno, dodajte C šećer u prahu i omekšali margarin, te sve sjedinite ručno.
Smesa ne sme da bude suva, ali ni previše vlažna. U zavisnosti od toga dodajte margarin.
Kad stisnete smesu rukom ne sme da se raspada već treba da ostane grudva.
Kore za pitu isecite na trake tri centimetra širine, na svaku stavljajte pomalo fila od badema, pa motajte male baklave.
Kraj zalepite sa malo C čvrstina razmućenog sa vodom.
Umotane baklavice spuštajte u vrelo ulje i pecite ih vrlo kratko, dok lepo ne porumene.
Kad budu gotove, prelijte ih sa medom i pospite pečenim susamom.
Bademe sameljite sitno, dodajte C šećer u prahu i omekšali margarin, te sve sjedinite ručno.
Smesa ne sme da bude suva, ali ni previše vlažna. U zavisnosti od toga dodajte margarin.
Kad stisnete smesu rukom ne sme da se raspada već treba da ostane grudva.
Kore za pitu isecite na trake tri centimetra širine, na svaku stavljajte pomalo fila od badema, pa motajte male baklave.
Kraj zalepite sa malo C čvrstina razmućenog sa vodom.
Umotane baklavice spuštajte u vrelo ulje i pecite ih vrlo kratko, dok lepo ne porumene.
Kad budu gotove, prelijte ih sa medom i pospite pečenim susamom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.