burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 25 kolača

Bakini salčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 25 kolača

Sastojci

Za testo:

450 g brašna

230 ml hladne vode

2 žumanca

1 kesica C vanilin šećer

2 kašike C šećer u prahu

1 limun

Za premazivanje:

300 g salo

110 g brašna

Za valjanje:

200 g C šećer u prahu

2 kesice C vanilin šećera

Bakini salčići

Koraci pripreme

U odgovarajuću činiju sipati brašno vanil šećer, žumanca, šećer u prahu kora i sok ceđenog limuna postepeno dodavati vodu. Zamesiti glatko testo pa razvući oklagijom na pobrašnjenu radnu površinu pravouganu koru.

Mleveno salo umutiti sa brašnom i podeliti na tri jednaka dela.

Pravougaonu koru premazati 1/3 sala. Preklopiti koru kao pismo i ostaviti 15 minuta na sobnoj temperaruri. Postupak ponoviti još dva puta.

Tako pripremljeno testo razvući u koru i iseći na kocke. Svaku kocku filovati džemom pa ih preklapiti.

Pripremljene salčiće redjati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći salčiće 15-20 minuta u zagrejanoj rerni 200 stepeni.

Pečene salčiće valjati u C šećeru u prahu izmešan sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Bakini salčići

Koraci pripreme

U odgovarajuću činiju sipati brašno vanil šećer, žumanca, šećer u prahu kora i sok ceđenog limuna postepeno dodavati vodu. Zamesiti glatko testo pa razvući oklagijom na pobrašnjenu radnu površinu pravouganu koru.

Mleveno salo umutiti sa brašnom i podeliti na tri jednaka dela.

Pravougaonu koru premazati 1/3 sala. Preklopiti koru kao pismo i ostaviti 15 minuta na sobnoj temperaruri. Postupak ponoviti još dva puta.

Tako pripremljeno testo razvući u koru i iseći na kocke. Svaku kocku filovati džemom pa ih preklapiti.

Pripremljene salčiće redjati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći salčiće 15-20 minuta u zagrejanoj rerni 200 stepeni.

Pečene salčiće valjati u C šećeru u prahu izmešan sa C vanilin šećerom.

Autor

Nevena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept