burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija48

Bakini čupavci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
48

Sastojci

Testo:

85 g margarina

250 g C šećera u prahu

2 jaja

150 ml mleka

1/2 kesice C praška za pecivo

300 g brašna

Fil:

120 g margarina

250 g C šećera u prahu

10 kašika mleka

100 g čokolade za kuvanje

200 g C kokosovog brašna

Bakini čupavci

Koraci pripreme

Prvo napravim testo. Mikserom umutim margarin, C šećer u prahu i žumanca.

Kada se umuti dodam mleko, pa brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Odvojeno umutim belanca, dodam u umućeno testo i pomešam varjačom.

Testo pečem 20 minuta na 220 stepeni. Kada se ohladi isečem ga na kocke 3x3 cm.

Za fil na vatri u šerpi istopim zajedno margarin, šećer, mleko i čokoladu.

U vruć fil ubacim kocku testa, viljuškom okrenem da se natopi sa svih strana.

Zatim kocku izvadim iz fila i valjam u C kokosovom brašnu.

Naši proizvodi

Bakini čupavci

Koraci pripreme

Prvo napravim testo. Mikserom umutim margarin, C šećer u prahu i žumanca.

Kada se umuti dodam mleko, pa brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Odvojeno umutim belanca, dodam u umućeno testo i pomešam varjačom.

Testo pečem 20 minuta na 220 stepeni. Kada se ohladi isečem ga na kocke 3x3 cm.

Za fil na vatri u šerpi istopim zajedno margarin, šećer, mleko i čokoladu.

U vruć fil ubacim kocku testa, viljuškom okrenem da se natopi sa svih strana.

Zatim kocku izvadim iz fila i valjam u C kokosovom brašnu.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept